Sen galiba Forumda yenisin
o yüzden karistirdin galiba.....
Ben Tayip Erdogani belki en cok seven kisilerdenim... ayrica Atamiz bir devdi dahiydi... dinle bunun ne alakasi var anlamis degilim.....
Ben Atatürküde severim, Özalida, Mendereside, Tayibide, Süleyman Ateside, Yasar-Nuri Öztürküde...
Her biri kendi dalinda birer dahi.....
Ben Laiklikten yanayim..... cünkü Sosyal-Demokrat insanim... yapim öyle...
Bana derseler en iyi yönetim sekli nedir ??
Derimki Demokrasidir... belki Demokrasi ikinci iyi yönetim seklidir, ama birinci iyisini tanimiyorum...... ve baskasininda tanidigini zanetmiyorum......
Gelelim Kafir kelimesine...... evet arkadas Atatürke küfreden, Atatyi din yüzünden sevmeyen ben Kafirdir..... cünkü bu kadar iyiligi yapmis olan bir devlet Üstadini sevmeyen ancak manyak yada kafir olabilir..... hele hele ona Puttur diyorsa.....
Cünkü asil Putlari onlarin Seyhleri...
Mesela, Erbakan, Süleyman, Kaplan ve diger terijkat Seyhleri, kendilerini Halife ilan edip kiyamette sefaat edeceklerini bildirerek Mürid kazanmaktalar...
Iste bu insanlarda Atatürkü Kafir ve Pu diye tanitmaktalar.....
Elbet onlarin yaninda benim veya bana benzeri aydin kisileri bulamazsin..... cünkü onlara cahil insanlar lagzimki, sagip yesinler diye.... bu dünyanin her yerinde böyledir....
Kuran bir devlet kitabi degildir... Kuranda her sey yazmaz.... Kuran insani Allah tasiyan bir kitaptir, oysa devlet dünyevidir ve zamansaldir, zaman disi degildir, o yüzden Anayasalar her zaman zamana göre düzenlenir...
Dinde ise zaman kavrami yoktur, Allah dünde ayniydi, bugünde ayni, o yüzden Kuran insana Allahi tanitan bir mekanizmadir..... ve herkes farkli farkli algilar ve yorumlar....
Ben Üniversitede ilim okudum, ama bunu Kuran almadik, Kuranda yazmiyor....... o halde Anayasanin hangi kanunlarini Kuranda bulacaksinki....
Laiklik bir degerler mekanizmasidir..... Tayip Erdogan bunun farkinda ve devleti bu cercevede dünya ila bütünlestirme pesinde.... basarisi kacinilmaz, buda bizi son derece mutlu ediyor....
Din Azmanlari birer tehlikedir... ben onlardan korkmuyorum.... ama kalkip bana Manyak dinlerini dayatmaya kalkmasinlar ve devlete bilip bilmez hakaret yapmasinlar...... cünkü o devlet onlarin anneannelerinin babaannelerinin irzini namusunu kurtardi ve korudu... bunu Süleyman veya Kaplan yapmadi......
Insan biraz düsünmeli ondan sonra konusmali....
Sen biraz benim önceden yazdigim yazilari biraz oku, belki o zaman beni taniyabilirsin... tek makleyle bu is olmaz....
Dini biz uzmanlarindan ögrenecegiz.... Alien Veliden, Mehmetten degil........ kik yillik Din arastirmacisi Süleyman Ates veya Yasar-Nuri Öztürk bilmeyecekte, Süleymancilar yada Erbakancilarmi bilecek.....
Ben Kuran tefsiri okudum...... Kurandaki din baska piyasadaki baska.....
Kuran tüm insanligi cennetlik kilarken... bu zatlar sedece kendilerini adam saymakta
|