Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.12.2004, 22:10
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Derbide büyük fırsat kaçtı

Erzik: Derbide büyük fırsat kaçtı

UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, UEFA kriterlerinin, futbolu disiplin altına sokma gayreti olduğunu belirterek, "Galatasaray-Fenerbahçe maçında Türk futbol toplumu büyük bir fırsat kaçırmıştır” dedi. Teknik direktör Fatih Terim ise şiddetin önlenmesi için cezaların artırılması gerekliliğini vurguladı.

TSYD"nin Denizli"de düzenlediği “42. Yıl Sporun Zirvesi Semineri”nde konuşan Şenes Erzik, ”Galatasaray-Fenerbahçe maçında, futbolun disiplini sağlanamamıştır. Suçlu, federasyon veya kulüpler değil, Türk futbol toplumudur. O maçın ertelenmemesiyle büyük bir fırsat kaçırılmıştır. Erteleme kararı zor bir karar olurdu ama bir yerden de başlamak şarttı. Bu fırsatı ülke olarak değerlendiremedik” diye konuştu.

Yasakların caydırıcılıktaki rolüne değinen Erzik, önemli noktanın, anında yapılan uygulamalar olduğuna dikkati çekerek, disiplini sağlamak için söylenenlerle uygulamanın birbirini tutması gerektiğini ifade etti.

UEFA KRİTERLERİ

UEFA kriterlerinin, futbolu disiplin altına sokma gayreti olduğunu belirten Erzik, Federasyon, kulüp, futbolcu ve altyapı olsun, her branşta standardın sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Kriterlerle sağlanmaya çalışılan esas amaç, futbolun kalitesini artırmaktır. UEFA olarak esas amacımız, eğitimle, mali yardımlarda bulunarak, üst liglerdeki kulüplerden başlayarak, aynı standartları tutturabilmektir” diye konuştu.

Erzik şunları söyledi: “Kulüpleri cezalandırmak için değil, teşvik etmek, eğitim düzeyinin yükselmesi ve çağdaş futbolun yakalanması için mali kriterler koyuyoruz. Amacımız, bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Disiplinli UEFA ligleri, ülkelerde eşit takımlar, renkler oluşturmak. Başta futbolcular olmak üzere, çalışan personele ödemelerde gecikme olmayacak. Olsa da gerekçeleri açıklanacak. Lisansı UEFA olarak biz değil, federasyonlar veriyor. Biz federasyonları bağımsız denetçi kuruluşlar yoluyla kontrol ediyoruz”
...
<a href="redirect.jsp?url=http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~14@nvid~514827,00.asp" target="_blank">http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~14@nvid~514827,00.asp</a>