Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.12.2004, 10:48
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard INSAN "KUL" HAKLARI

"Mesela ban ve benim gibi düsünenlere hak tanimayan zaten Müslüman olmamaz, oysa ben medeni insanlik yani Demokrasi cercevesinde herkes hak taniyorum ve tanimaktayim.....
Bence bu kafalar ancak nesiller sayesinde degisir........"

Yani simdi sadece Türkiye Cumhuruyetindemi insanlara azinliklara hak tanindi???

Arkadaslar soruyorum size.. Eger bugün dünyada yahudi irki halen varsa bunu az cok Osmanliya borclular.Hatirlayin!! Bilmiyorsaniz okuyun!! Ispanya Krali Ferdinand 1492 de Kovma Fermanini imzalamis, Katolikligi kabul etmeyen yahudileri Ispanya da barindirmiyacagini ilan etmistir.

Tabiki cogu yahudi ülkeyi terketmeyi dinini degistirmeye yeglemistir.İşte, bir çok ülkenin bu göçmenleri topraklarına kabul etmeye yanaşmadığı bir ortamda, Akdeniz’in diğer ucunda bir hükümdar, Sultan II. Bayazıd, aniden yersiz ve vatansız kalmış bu insanları ülkesine davet ediyor, kendilerine kucak açıyordu. Neden acaba yapti bunu??? Acaba Sultan II. BAYAZID laik yada demokratmiydi? Hayir bunlardan hicbiri degildi. Müslümandi, insan sevgisiyle yola cikti.. Müslüman kul hakkina tecavüz etmekden kacinir. Osmanli bagrinda 700 yil yahudisini, hristiyanini, ermenisini, bosnagini, arabini, lazini, rumunu, cecenini, sirbini, hirvatini, vs..nasil barindirdi? Sorarim size.. Ben Osmanlinin sonlara dogru sapittigini düsünüyorum ama o dönemden önceye bak. Azinliklarin durumuna bak. Azinliklar vezirlige kadar yükselmislerdir ve sarayda önemli konumlara kadar gelmisdir. Islama "yallah" diyenlere korkmayin derim. Simdi bu Osmanli yobazmiydi??? Gericimiydi (sonlara dogru evet)? Aslinda üzülerek söylüyorumki Türkiye Cumhuriyetinde insan haklari cigneniyor. Ben devletimi kötülemeye merakli degilim. Yabancilara karsi toz kondurmam devlete ama kendi icimizde öz kritik etmemiz lazim. Din devlet islerine karismiyor ama devlet din islerine karisiyor. Laiklik bu olmasa gerek. "Devletin cagdas hocalari" devletin isine geldigi yönde fetva veriyor. "Rejim hocalari" ortalikda takla atiyor. Niye? Cünkü kendilerine fikirlerini yaymalari icin bütün imkanlar sunuluyor. TV lerde boy gösteriyorlar. Buda rejimin bir sistemidir. Uyguladigin rejimi saglamlastirmak icin insanlarin en hassas oldugu damara basarsin!! Yani din.. Uyguladigin rejimin dinen en uygun oldugunu "rejim hocalari" ile yaymaya bakarsin.
Nasil kara cahil hocalara karsi isem, "rejim hocalarinada" o kadar karsiyim.

ALLAH sonumuzu hayr eylesin.