Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.12.2004, 13:02
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard BENIM GÖRÜSÜM

1.)

"Namaz Kuranda 3 vakit ile belli, ...."

HUD:
114- Ve namazi kil, ve kildir, gündüzün her iki tarafinda ve gecenin zülfelerinde yani gündüzün baslica degisme saatlerinin ikisinde ve gecenin zülfeleri, saçaklari demek olan eteklerinde, gündüze yakin olan saatlerinde.

Zülef: Zülfe"nin çoguludur ve Arapça"da çogul en az üç sayidan olustugu için bu âyetteki ifadeden anlasilan sonuç, ikisi gündüzün
taraflarinda, üçü de gecenin eteklerinde olmak üzere tam bes vakit namaz emredilmis oldugu açikça bellidir.

Nisa suresinin 103. âyetinde, (Namaz, belli vakitlerde farz kilindi) buyurulup, ayrica, bes vaktin hepsi de diger âyetlerde bildirildigi halde, “Bes vakit namaz” ifadesinin geçmeyisi, kutuplarda ve buralara yakin yerlerde, bes vaktin tamaminin teayyün
etmemesindendir. (Nimet-i Islam)

2.)

"Din bireyseldir, herkes dini, Allahi Kurani farkli farkli algilar veya anlar.....

Bireysel din diye birseymi olur?? Olsa olsa inanclar bireysel olabilir. Ama Allah´in dini degismez birdir. Bu Adem a.s dan beri böyledir.

3.)

"Cennete sadece Mülümanlarin yada Hiristiyanlarin veya Musevilerin gidecegi diye bir sey yok.....

Kimin Cennete gidip gitmeyecegini tartismak aslinda benim uslubum degil üstad.. Ama madem Ayet delil vermissin.. o zaman bir bakalim
ne diyor ayet:

Süphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hiristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah"a ve ahiret gününe hakkiyla inanip sâlih amel
isleyenler için Rableri katinda mükâfatlar vardir. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.[Bakara, 62]

Gerçek su ki, iman edenlerle yahudiler, sabiîler ve hiristiyanlardan Allah"a, ahiret gününe inanan ve salih amellerde bulunanlar; onlar için korku yoktur, onlar mahzun da
olmayacaklardir. (Maide Suresi, 69)

Simdi gelelim bu ayetlerin inis sebeblerine.. Kuran ayetleri indigi siralar yahudiler inanislari geregi kendilerinin secilmis bir
millet olduklarina inanirlar ve cennete sadece ve sadece yahudi irkindan olanlarin girebilecegini söylerlerdi. Iste bu ayetlerle
Allah bunun böyle olmadigini söylüyor. Diyorki: Soy olarak yahudi olsun, hristiyan olsun, sabii olsun, imanin gereklerini yerine
getiriyorsa cennetliktir. Bu su demekdir: bunlar imanin geregini yerine getiriyorsa zaten Allah´in dinine tabii olmus
demekdir.Allah´in dini tekdir. Islamdir. Simdi sen Allah´in son peygamberini inkar edipde, O na hasa cocuk mal eden anlayislarin
Allah´a iman ettigini söyleyemezsin. Bu ayetler yahudilere bir nevi cevaptir. Yani onlarin irkci düsüncesine.

4.)
Evet Seytan Allah´i inkar etmez. Sadece gururuna yenilip kibirlenmisdir.

5.)

"Allahi herkes farkli farkli algiladigi, yaklasik 100 de 85 i insanlari..."

O senin kendi görüsün ve takiplerin sonucu kazandigin bir fikir. Ben öyle degilim mesela,ve bir cok tanidigimda öyle degil. 85% e nasil vardin,bu beni cok ilgilendiriyor. Sen herkesin icindemi geziyorsun?

Tekrar 4.) Senin siralamani takip ediyorum..

"Mezheplerin din olmadigi ve hatta dini deforme ettiginide

anladik........

Evet mezhepler din degildir ve sadece bir görüsdür.Tek din Islamdir. Ayrica Kara Hocalara senden cok karsiyim.

6.)
"Islamin yanlis yasanmasiyla meydana gelen..... HURAFET dininin souncu bir siddet fikihini meydana getimistir.... onuda
ögrendik.... "

Siddeti kim onayliyor? Genellemedir bu..Hakiki Müslüman siddeti onaylamaz ve ibadetleri ile Allah a yaklasmaya bakar..

7.)

"Genetik dandiklik dedigimiz......
"Aber die anderen sind schuld"............ yani Schuldzuweisungen...."

Katiliyorum. Ama bu bir ilahi cezadir. Islam yasanmiyor ve yasatilmiyor. Islam kadin erkek ilim ögrenin diyor. Müslüman tembellikden göbek büyütüyor. Islamin yolunu tutsak dünyadada ahirettede huzuru buluruz.

8.)
" Insan oglunun dünyadi var olus gayesi....Kimseye kötülük yapmamak
ve baskasinda gelecek olan haksizliklari, kötülükleri engellemek...Insanin asil yasam gayesi budur...... "

Bu yazdiklarin dünyanin en dogal hakikatlaridir. Bunlar zannedersem
en ilkel kabileler tarafindan bile kabul görüyor. Tekerleyi yeniden icat etmenin geregi yok. Evet namazida kendimiz icin kiliyoruz. Ama bizi insan olarak tamamlayan namazdir, sükürdür, ibadettir.Niye dersen iyi insan olmanin geregi tesekkür etmekdir. Insanda Allah´a namazla tesekkür, sükür eder. Bunu yapmazsa iyi insan olma yolunda
fazla ilerleyemez.