Sevgili arkadaslar.....
Kuranin en celiskili Ayeti olsa olsa Nur Suresi 31 inci Ayettir....
Yani Basörtüsü olayi..... bakin Hocalar nasil ve hangi sekilde Kurani Meal ediyorlar....
Mealleri karsilastirdim
Sonuc su
Diyanet Vakfi bas örtüsü
Abdulbaki Gölpinarli örtünmek
Diyanet Isleri bas örtüsü
Edip Yüksel örtünmek
Elmalili Hamdi Yazir bas örtüsü
Yasar Nuri Öztürk örtünmek /bas örtüsü
Gültekin Onan bas örtüsü
Ömer Nasuhi Bilmen bas örtüsü
Suat Yildirim bas örtüsü
Süleyman Ates bas örtüsü
Saban Pric bas örtüsü
Bu sisteme göre... cogulari o gögüsleri örtme olayini bas örtüsü olayi olarak aktarmakta....
Görülüyorki.... o klasiklesmis bas örtüsü tabirinin arasindan sizanlarda var.....
Tabi bu demek degildirki... onlar dogru yada yanlis yapiyorlar.... ama mevcut olan Hamdi Yazirin Mealini düzeltmek veya yanlistir demek öyle her yigidin harci degildir.... aynen Mezhep olaylari gibi bir durum.... adama ben Mezhepsizim de.... bak ne oluyor... ya seni vuru yada döver.....

)))))
Anlasilan suki..... daha dpgrusu benim algiladigim.... bu kadar Mela karsilastirdiktan sonra....
"Örtülerini gögüs yitmaclarinin üzerine vursunlar......."
Tüm Meallerde bu hitap geciyor... demekki gögüs olayinda mutabiklar......
Ama gelelim su bas olayina..... bas örtüsü gögüs yirtmaclarinin üzerine vurulmazki..... zaten bas örtüsü yapi ve dizayn olarak buna müsait degil...... olsa olsa bastan dibe dizayn edilmis bir tulum olabilir.... oda HZ. Meryemin resimlerinden görüzüküyorki o zamanlarda bas örtüs normal örtünme giysisinden ayriydi.....
HZ. Meryem diyorum su yüzden.... ayni böylegede ceryan eden Hiristiyanlar bile zamaninda bas örtüsü takarlardi..... ama ortama uyarak... ve sembol falanda degildi....
Tüm bu durumu göz önünde bulundurarak... HZ. Meryemin bas örtü ve diger Araplarin bas örtü takma olayini göz önünde bulundurusak.....
Kurandakinin bas örtme olayi degilde..... gögüslerin örtünmesi olayi oldugunu anlariz....
cünkü tabir gögüs olayidir.... bas falan degil...
Saci görsen ne olur görmesen ne olur........
Ama gögüs öyle olmadigi icin... 100 de 100 tüm erkeklerin dikkatini ve istahini cektigi icin....
"Örtülerini gögüs yitmaclarinin üzerine vursunlar......." denmistir.....
Burdaki tabir örtünme olayidir.... yani vucudu ve vucudun hatlarini kapatmaktir....
Also somit kein mini etek, bikini oder der gleichen in der normalen Gesellschaft.....
Ama benim sahsi anlayisima göre..... yerine görede basin baglanmasi gerekli.... cünkü bölgesel din anlayislarina saygidan dolayi insanlar gittigi yerlere uyum saglamalilar.... Kuranin evrenselligide burda gizli....
Köyde basini bagla, ama sehire gttigin zaman efendice giyin ve basini acta gez... hic bir mahsuru yok... ama sen öyle süslenip biraz süslü elbiseyle köyde biraz zor gezersin....
Selamlar
Enis
Bos konusuyorsun diyenler icin.....
Linke bakip Nur 31 Ayetini karsilastirsinlar
<a href="redirect.jsp?url=http://www.kuranmeali.com/" target="_blank">http://www.kuranmeali.com/</a>