Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.11.2004, 03:49
eniskaya

Standard Üstadim... bunlar insan degil

Akif ersoyun söylemiyle hayvan....

Bu simdi küfür degil.... Akifin siirinden alinti.... (Siehe Link)

Simdi arkadasim Üniversite insani adam etmez.... sadece Cehaleti giderir ama esseklik kalir.....

Bu arkadaslar Mürid insanlardirlar... yani Cehaletle yogrulmus kandirilmis Hacilarin yada Hocalarin... ama hic biri Üniversite okumamis Hocalaklaklarinin cocuklaridir.... ben bunu cok yakindan biliyorum....

Hemso bunlardan ne köy olur ne kasaba...

Kendisini Allahin Jandarmasi sanan bir insan zaten Müsriktir, yada kafirdir... cünkü allahi tanimamis ve HZ. Muhammedin Allahini red ediyordur.....

Ösle Allahi tanimak anlamak Müslüman olarak yasamak öyle Üniversite bitirme ile anlasilacak bir sey degildir.....

Ben kendi Üniversite hayatimdada bu gibi insanlarla karsilastim.....
bunlarin elinden gelse seni diri diri keserler.... hele Almanlaa kafir derler...... ama paralari kafirin paralari degildir.... cok entressanttir bu husus..

Uzun Lafin kisasi.... Akifin lafini hic unutma.... Mehmet-Akif Ersoy Üstadimiz hem dini hemde devletin önemini hemde farkini anlamis bir insan olarak....

Aydin insanla aydin olmayan hele hele din olayinda bilmeyen insani tanimlamis....
Hemde Kurandaki en ünlü Ayetin üzerine

Nasilmi yukarda belrittigim gibi....

------ Akiften Alinti ------------

"Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu? " (Kuran-ı Kerim)

Olmaz ya... Tabii... Biri insan, biri hayvan!
Öyleyse &lt&gt denilen yüz karasından

---------- Alinti Ende -------------

Sende bu gibi insanlari bu hususta gör.....
Bilenle bilmeyen bir olamaz..... birisi insan biri hayvan.... tabi mu mecazdir... ama tam isabetli bir Mecaz....

CÜNKÜ ALLAHI TANIMAYAN KENDISISNI ALLAHIN JANDARMASI VE DEVLETI BIR INSANMIS GIBI; TASI TOPRAGI KENDI DINIYLE SULAMAK ISTEYEN BIR INSAN OLMAMAZ,..... OLSA OLSA AKIFIN DEDIGI GIBI BIR HAYVAN OLUR......

Yaaaaa iste sende bu gibi insanlari özürlü olarak gör... cünkü Kuranin tabiriyle
"onlarin gözlerinin önünde perde vardir onlar göremezler"

Simdi AhmedDursun kizar bana ve sen insanlari hayvan yaptin der.... ben sadece mecaz anlamda Akifin bunu kullandigini ve tam isabet ettigini belirttim...
Ve kaynagida veriyorum...isteyen birazda Edebiyat dersi alir ve faydalanir diye...

Hier Link dazu...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm" target="_blank">http://www.siraze.net/antoloji/mehmetakif/olmazya.htm</a>