Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.11.2004, 00:16
eniskaya

Standard Noch nie von diesen Sprachen gehört

Bir aralar TV de bu dillerce yayin yapiyorlardi..... galiba fazla izleyici yada önemseyen olmadi....

Bence yavas yavas iki cesit insan tipi Cumhuriyetimizde belirmeye basladi...

1.) Türkiye Cumhuriyeti ve Türkce lisan altinda gelisen ve yasayan bir kimlik.... yani Atatürkünde arzuladigi bir kimlik...

2.) Kiroc, Laz maz gaz gibi gruplar.... .....
ve bunlar gide gide azalmakta, cünkü önemsenmeyen bir dil veya kimlik zamanla kaybolur.... ve kaybolduda...

Devletimiz ne kadar medeniyetlesirse o kadar önemsizlesecek bu husus...

Misal Amerika.....
Binbir insan topluluklarindan bir araya toplanmis insanlar ve hepside bir deger merkezi cercevesinde Amerikaliyiz demekteler....

Medeniyette iste budur....

Bir Amerikali kalkip devletini milletini satmaz...

Ama Türkiyedeki bazi insan gruplari bunu acik acik yapmakta ve hem devlete hemde kendilerine zarar vermekte...

Ben acik konusayim....

Kendisine acikca ben Kürdüm veya ben Lazim diyip, Türkiye Cumhuriyetine söven veya Terör yaratip herhangi bir sekilde hak talep eden birisi.... benim gözümde 3 sinif insan kategorisine düsmüstür...
ve böylelerine karsi af yoktur

Yani Akifin sözüyle...

Hic bilenle bilmeyen bir olurmu (Kurani Kerim)

Olmaz ya tabi
Birisi insan birisi hayvan....

Bu olayin dinle alakasi yok... sadece sosyolojik bir olay....

Medeniyetin ve demokratik bir degerleri anlamayan birinin insanliga faydali olmasi cok cok zor..........

Acik ve net bir sekilde hitap ettim..... eger babam bile yapsa ayni muameleyi onada uygularim.......

Bu kadar nettir olay......
Herkimse yaptiginin sonucunu aninda alir.... ve onunla yasamak zorunda kalir....

Selamlar
Enis