Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 08.11.2004, 22:39
unknown

Standard o.T.

kaynaklar tükendi, kocakari dirdirina devam. kaynak nedir bilirmisin? kaynak göster, sen haric hangi beyinsiz bu yorumu varmis, göster! üstadim dedigin biri bile suratina samar vurur derecesinde gütdügün fikirleri lanetliyor, sende so ist es aber diyorsun... euro, dolar, lira, ziraat bankasi yoktu ama enflasyon ve tefecilik peygamberimizin döneminde de vardi, hz. adem döneminde de. islamiyetin ve enflasyonun ruhu o günden bu güne hic degismedi; bu kesin ve kati! hadi biraz fantazimizi kullanip degisti desek bile, üstadim dedigin süleyman beyin cikardi ve yukarida saydigim su ölcüler balyoz gibi kafamiza, dogrusu senin kafana iniyor:

[...] “Hüküm yalniz Allah"a âittir.” (Yusuf: 53/40, En‘âm: 55/5)

[...] Insanlarin, kendi akil yürütmeleriyle helâl ve harâm hükmü koyma hak ve yetkileri yoktur: “Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü ‘Su helâldir, su harâmdir,’ demeyin, sonra Allah"a karsi yalan uydurmus olursunuz. Allah"a karsi yalan uyduranlar ise iflâh olmazlar.” (Nahl: 110/116

[...] “O (Peygamber), kendilerine iyiligi emreder, kendilerini kötülükten meneder; onlara güzel seyleri helâl, çirkin seyleri harâm kilar, üzerlerindeki agirliklari, sirtlarindaki zincirleri kaldirip atar.” (A‘raf: 39/157)

[...] Dinde helâl ve harâm hükmü koymak, yalniz Allah’a âittir. Insanlar arasinda hüküm verme yetkisi yalniz Allah’indir. Ancak O’nun hükmüne uyma zorunlugu vardir: “Bu size Allâh"in hükmüdür. Aranizda (böyle) hükmediyor. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.” (Mümtehine: 111/10)

[...] Âyetlerin sonunda da Allah’in Kitâbindan baska hüküm verenlerin kâfir, zâlim ve fâsik olduklari belirtilmektedir. "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfirlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler zâlimlerdir.", "Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler fâsiklardir." cümlelerinden ilk ikisi yahûdîler, üçüncüsü de hiristiyanlar hakkinda olmakla beraber bütün insanlar için de genel kuraldir. Âyetlerde Allah"in indirdigiyle hükmetmeyenler kâfir, zâlim ve fâsik sayilmaktadir.

[...]

eh, salaksin ama esek degilsinya, bukadar anlayisda gösterebilmen gerekiyor; insan oldugun icin. ha niyetin farkliysa, ki öyle oldugunu tahmin ediyorum, o zaman birsey diyemem