Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.10.2004, 22:00
eniskaya

Standard Und du hast nicht richtig gelesen

Die Frage hat Aliconda gestellt...... erst Liest du Ihre Frage und dann erst meinen Baitrg, dann etwas nachdenken und dann erst mir Antworten.....

Den ich habe keine Behauptungen gestellt.... damit wir uns verstehen.....

Aber du behsuptest das es keine Evution gibt.....

Na das wollen wir mal dem Kuran Fragen.....

------------------------

RUM SURESI 30 AYET.......

O halde sen yüzünü, bir hanîf olarak dine, Allah"ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah"ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.(Meal Öztürk)

O halde yüzünü bir hanif olarak dine tut, Allah" ın insanları kendisi üzerine yarattığı fıtratına. Allah"ın yaratışında değişme yoktur, dosdoğru sabit din odur. Fakat insanların çoğu bilmezler.(Meal Diyanet)

BAKARA SURESI 30 Ayet

Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."

Kim bu kan dökmekte olanlar veya kan dökecek olan kim ve kimin kani..... ????

Hangi yol Allah""a gidiyor?, Bu yolun kilometre tasları nelerdir? Dini belirleyen ayetlerin kanunların tümüne din diyoruz. Rum suresi"nin "30"ncu ayetine bakarsak o zaman tabiat kanunları da dindir.

Yani Allah diyor ki, "Tabiatta yarattıgım kanunlar da dindir, size gönderdigim vahiyler de dindir." Demek ki, bir sosyal hayatı düzenleyen ilahi ilkeler vardır, bir tabiat kanunu, fiziki alame düzenleyen kanunlar vardır. Bunlar da dindir. Kainatı idare eden bütün kanunları düsündüğümüz zaman hepsi dindir.

Kuran bu hususlarda apaciktir ve insanoglunun kainattan yani evrimden geldigini belirlemis, evrim Teorisi diye bir sey yok, evrimin ta kendisi vardir.
Isbat ariyorsan, siyah ve beyaz olan insanlara bak, insan ile genetik benzerlikleri onlan hayvanlara bak ve Kuranin tabiri ile ilk hayatin suda baslamis oldugu aciklamalara bak.

Sen bir dahankine beni tenkit edecegine Ayetlerini cikar ortaya beraber okuyalim....

Selamlar
Enis