Kadin Haklari...
Allah askina kadin haklari da neymis??
Biz kadinlar kölemiydik te hak ariyoruz kadin hakki diye savunup duruyorlar tv ler bas bas bagiriyorlar!!
Ben erkege esit yaratilmisken sonradan cikan kadin hakki nankörlükten baska bir sey degildir bence.
Allah cc simdi benim dualarimi benim namazlarimi kabul etmiyormu,karsilik vermyiormu?Beni kul olarak kabul etmiyormu?Bunlari savunanlar kimler yahu?
Simdi bunlar allah bize hak vermemis bizde hakkimizi ariyoruz demek anlamina gelmiyormu!!
Müslüman kadini vazifesini bilir,vakarli olur iffetli olur,ne hak yer nede yedirir nede arar,rabbimiz bize dinimizde güzelliklerin en alasini sunmusken nankör ve hak yiyen kim oluyor acaba.??
Ey insanlar,biz sizi bir erkekle bir disiden yarattik sonrada birbirinizi taniyip kaynasasiniz ve aranizdaki münesebetleri bilesiniz diye milletler ve kabilelere ayirdik.Allah katinda en serefliniz ondan en cok korkaninizdir.Muhakkak ki Allah herseyi hakkiyla bilir herseyden hakkiyla haberdardir. Hucurat suresi 13.ayet
Böyle bir ayetten sonra kalkipta kadin haklari diyenlere ne demeli?
Cenneti dahi yüce cenneti annelerimizin ayakalri altina sermis baska bir aciklamasi varmidir??
Hangi din´de kadina yardimci tutunuz ev islerinde yardimci olsunlar diye??Islam degilde hangi din?
Ev isinde ve ev halkinda dahi yardimci olan Peygamberimizden baskasi degildi.
Kadin haklarin arasinda büyük yer alan ekonomik özgürlük dene bir sacma söz daha var.
Kocasinin eline bakmasin ona muhtac olmasin anlamina geliyor.Tabiki ekonomik özgürlügü olasun kadinin ama bu anlamda olmaz!!!
Hz Zeynep dahi dericilikle ugrasirdi,
Hz Hatice is hanimiydi ama onlar hicbirzaman eslerine karsi kafa tutmamislardir,isine gelmezse git ben özgürüm dememislerdi.
Hangi paraki,erkegin ve kadinin yerini tutabilir????
Özgür olmali kadin...!
Kadin özgür olmali derken erkege bagli kalmamali,yanliz yasayabilmeli,aile cocuk vs gibi meseleler ona ayak bagi olmamali,istedigi zaman gelip gitmeli,cinsel özgürlügü olmali...
bunlar ahlaksizligi savunmaktan baska bir sey degildir,rezalati savunmaktir.
Kadin özgür olsun diyenler neden peki basörtü yasagina karsi cikmadilar,neden müslüman kardeslerimizin yaninda bulunmadilar onlar kadin degilmiydi?
Bunlar sade ve sadece CINSEL özgürlük istiyorlar.
insanlar hür oldular fakat yinede Abdullahtirlar.
vesselam
nemrudunkizi
|