1.
1.Hicbir sey kendiliginden olmayacagi icin Allah´a inaniyorum ama “dinlere, peygamberlere, ahirete inanmiyorum “ Dinlerce ahiret varligi nasil inandirilir!!
Örnekler : Ögrenci ama ögretmene, derse,imtihana inanmaz gibisi /Fen nekadar ilerlerse ilerlesin insanlar bir karincayi, bir kusu,bir arpa tanesini yaratamazlar/doktora inaniyorum ama recetesine inanmiyorum /(düz sirf Allah´a inanala)
2.Herseyin yaraticisi olan Allah insan denilen bir makina yaratmis basibos birakmamis yanina dinleri ve en son tarifesini (Kuran´i) göndermis.
Örnekler: Ögrenci derse ve ögretmeni ciddiye alirsa imtiani da basarili bir sekilde verir / Fen nekadar ilerlerse ilerlesin insanlar bir karincayi, bir kusu,bir arpa tanesini yaratamazlar hey hüce tanri senden büyügü yok denir/doktora inaniyorum ve recetesinide ac, tok veya sabah aksam icilecegini birertane suy la ic sütle icme gibi tarifesine benzer.
(Allaha ve Kuran a inanlar)
3.BigBang yani gezegenlerin ilk harekat zamaninda kimin eli vardi dersiniz? Allahin mi yoksa gezegen dogusunu ve gezegen yutulusunu (kara deliklerde) kim uzaktan tuslara basiyor dersiniz ?Gezegenler dogasi desek buna kabul edermisiniz? Dünya günesin etrafinda döne döne (gezegenler dogasi) bilim adamlari dünya triyard zamaninda basliyorlar canli yasama iklimin katkisiyla ilk adimlar.Insan oglunun dogasi da su anki vaziyet.iklimi hic unutmuyorz bua rada tabi en büyük bir katkisi.
Örnekler: Ögrenci zaten arastirma dünyasinda, 10 aylik bebeklere bakalim kellerine degisik bir cingirdak alinca uzun bir süre bakip ne oldugunu düsünürler-elinden attiklari zamanda sesini duyunca gözleri acilir ses cikiyormus kendisi bulmus gibi sevinir (saglikli Insan dogasi). Fen nekadar ilerlerse ilerlesin insanlar bir karincayi, bir kusu,bir arpa tanesini yaratamazlar – karinca kus iklimin katkisinla olusmus iklim dogasi. doktora inaniyorum ama recetesine inanmiyorum – nice hastaliklar kendiliginden gecici kisisel saglik durumuna göre.
Devamini baska zaman enis
Yinede saygilarimla
|