Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.09.2004, 15:26
eniskaya

Standard Seni bir türlü anlayamiyorum

Ben sadece cem olayi var oldugununa degindim....

5 Vakit olan namazi 3 vaktemi indirdim...... hasa, hör auf mir Wöerter in den Mund zu legen.

Was die anderen sein 1400 Jahren gemacht haben ist eine Katastrophe.

4 veya 1000 tane Mezhep cikarmislar, dini kendi Ideolojisine uydurmuslar... kisacasi dinin anassini aglatmislar.

Sanki HZ. Muhammed, Hanefi vaya Hanbeli Mezhebindenmiydi..... Aleviligi katmiyorum, cünkü Alevilik bir nevi dinsizliktir, onlar Allah yerine bir insana tapiyorlar.

Ben sadece insanin bazi durumlarda namazi cem edebilir dedim ve buda Islam fikihinda sabittir.

Sen ve senin gibiler kim oluyorsunuzda, bu ve benzeri gercekleri saklamaya gizlemeye calisiyorsunuz... olacak sey degil.

Namazin sart ve seklini Kuran vermis ve HZ. Muhammed bunlari en güzel sekliyle bizlere göstermistir, bunlarida incilden degil Kurandaki Vahyiden almistir.

Kuran 3 vakit namaz emrediyor Resul ilavesiyle 5 Vakit namaz Islam fikihinda sabittir, yani farzdir. Ayni zamanda Kuranda nazin rekatlari 2 diye verilmistir.
O yüzden 4 rekatlik farzlarda, imamla kilinan namazlarda son 2 rekatinda sesli dua okunmaz ve ayni zamanda yalniz kilinan namazlarda son 2 rekatinda zemüssüre okumayanlar var.

Zaten Resul ilavesi olan 2 rekatin zamani tam anlamiyla belli degil, insanlar bunlari saatlere baglayarak belirlemislerdir, yani Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamislardir.

Bu uygulamalar Resul uygulamasina dayali sekilde zamanla zamanla form almistir.

Umarim bu sefer birazda sen Kurani okursun..... daha dogrusu bir Kuran Tefsiri veya Kuran Ansiklopedisi, öyle Meal okumakla Kurani Kerim anlasilmaz.

Selamlar
Enis