Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 12.09.2004, 15:57
unknown

Standard KESILMEK !...

Yazan Kişi: alpi001
Tarih: 09-08-04 12:18

KESME kültürü’ yazıma dinci kardeşlerimiz çok kızdılar, internet üzerinden kesildim.

Oysa yazdıklarım doğruydu:

Eğer kesmek en büyük ibadetse, çocukların baktıkları, sevdikleri kuzuyu onların gözleri önünde kesmek ‘cennetlik’se... Çocuklar büyüdüklerinde, yine ‘Allah için’ ve ‘ibadet’ adına kesmekte bir sakınca görmezler.

Dahası; kesilen bir baş, çırpınan bir canlı ve fışkıran kandan sonra gelen lezzet arasında ilinti kuruyor insan beyni.

İlkellik ile çağdaşlık arasındaki farktır bu.

*

Ama bunu anlatmak zor.

Çünkü beyninin içindeki mezbahada, her gün -ben dahil- bir sürü ‘káfiri’ yatırıp yatırıp kesmekte olan dinci kardeşimizin bunu anlaması elbette işine gelmez.

Eğer ‘keserek cennete gitmek’ umudu da elinden alınırsa, tembellik-fesatlık-kin ve nefret gibi günahlarıyla baş başa kalır bu dünyada.

*

Aklı başında Müslüman aydınlar ise nihayet uyandılar.

Nihayet dilleri açıldı. Onların başlarının üzerinde çakan yıldızlar nihayet dünya medyasında yer aldı:

Şeyh Sayid Tantavi (Mısır El Ezher Üniversitesi Baş İmamı):

‘Olanlar canice. Böyleleri asla Müslüman olamazlar.....’

Ahmet Bağhat (El Ahram Gazetesi yazarı, din bilimci):

‘İslam’ın tüm düşmanları bir araya gelse bile, Müslümanların aptalca davranışlarıyla dinimize verdikleri zararı veremezlerdi.....’

A. El Raşid (Dubai El Arabiye Televizyonu Genel Müdürü):

‘Tüm teröristler Müslüman. Bu acı ve utanç vericidir. Terörist çocuklarımız çürümüş kültürümüzün bir sonucudur... Artık bu gerçeği görüp değişime ihtiyacımız olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.....’

*

Ben biliyorum; bu görüşlerin dahi bir anlamı yoktur.

Çünkü Müslümanlığın emrettiği ‘Oku’, ‘Çalış’, ‘İyilik yap’, ‘Komşunla paylaş’, ‘Cana kıyma’, ‘Dürüst ol’ gibi yüce fiillerden habersizse, bilebildiği tek fiil ‘kesmeyi’ bırakmak istemez.

İnternet üzerinden dahi yatırıp kesiyor arkadaş beni.

Ellerimi bağlıyor, tekbir getiriyor, bıçağını sallıyor.

‘Din’ adına...

‘Çürümüş kültürün’ icabı olarak o ‘kesmekten’ başka bir şey bilmiyor çünkü.

Ben ise elbette acı çekiyorum.

Bunları görmek yetiyor...

Bekir COSKUN

YATIRIP kesmeyi seviyorlar.

Hatta ağızları sulanıyor.

Dahası; sevap.

Böyle büyüttüler çocukları. Evin bahçesinde oynayan kuzuları, koçları, inekleri, danaları ‘Allah için’ ve ‘sevap’ olarak kestiler.

Şimdi çocuklar, insanları kesiyorlar.

Tıpkı bir koyun gibi.

Ellerini-ayaklarını bağladıkları insanları başından tutup arkaya doğru çekiyorlar, boğazı ortaya çıkıyor ve ‘Allahu ekber’ diyerek bıçağı sürtüyorlar.

Kan fışkırıyor.

Ve Allah’a hizmet etmiş sayılıyorlar.

Sevapları böyle.

Tıpkı kurban keser gibi.

*

İslamiyet’i tüm çağdaş dünyanın gözünde ‘korku’ haline getirdi bu geri zekálılar.

Açlıktan kaçan yoksul ve zavallı 12 Nepalliyi böyle kestiler.

Irak’ta elleri bağlı şoförleri, rehberleri, işçileri, rehineleri böyle boğazlıyorlar.

Afganistan’da, Cezayir’de, Afrika’da...

Bizim dinci terörist vahşetinde, villaların mahzenlerindeki cesetler böyle bulunmuştu.

Kesmeyi seviyorlar.

Tüm bunlar Allah ve Müslümanlık adına.

*

Çünkü beyinlerindeki hücrelere ‘Allah için kesmek’ eylemi çocukluklarında yerleşmişti.

İbadet; kesmek...

Görüyorsunuz; bu ‘kesmek’ eylemi, en zebani ABD terörünü dahi gölgede bırakıverdi.

Artık ne o haksız ve hukuksuz işgalden söz ediliyor, ne ABD’nin işlediği insanlık suçlarından, ne bombaların altında kolu-bacağı kopmuş çocuklardan, ne esirlerin üzerine işemekten...

İnsanlık; televizyon ekranlarında boğazı kesilenleri izlemenin dehşeti içinde, öbür vahşeti, dehşeti, suçları, utançları unuttu.

*

Ellerinde büyük bıçaklar.

İplerle bağlı kurbanın saçından tutup arkaya doğru çekiyorlar, boğazı ortaya çıkıyor.

Koyun mu, insan mı?

Fark etmiyor.

Arada bir sevgili Serdar Devrim’in gönderdiği mesajdaki o anısını okuyorum:

‘Askerdim Kars’ta. Nöbetteyken karım telefonla arayıp köpeğimiz Zozo’nun öldüğünü bildirdi.

Birden kendimi yalnız hissettim. Soğuk geceye attım kendimi. Kışlanın ortasındaki boş bir sahada bağıra bağıra ağladım. Bir asker fark etti, geldi, halimi görünce ‘Baban mı öldü komutanım?’ diye sordu. ‘Hayır’ diyebildim ‘Kardeşim öldü’...

Utandım, ona ‘Benim kardeşim kapkara bir köpekti’ diyemedim...’

**

Simdi Uzatmaya gerek yok;

Bu adama Kafir derler Bizim Müslümanlar ( ! )

Simdi Insanlari Allah icin deyip Cocuklari Intikam icin deyip Kesip Vuran mi Müslüman ?..
Yoksa Kardesim Kapkara bir köpekti deyip sevkatini merhametini Insanligini ortaya koyan mi ?..

Yorum sizin !..

Canim Halkim;

Merhaba Gecerken bir ugriyayim dedim

)