Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.09.2004, 15:58
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Birtakım hassas mevzular

Birtakım hassas mevzular / Uğur Vardan RADIKAL GAZETESI
Milli takım formasıyla Emre Belözoğlu"nu en itici bulduğum anlar, kazanılan her serbest vuruş sonrası topun başına geçmesi ve çaktırmadan Nihat Kahveci"yi o bölgeden uzaklaştırmaya çalışmasıdır.
...
Bence Yanal"ın o geceki en büyük günahı eyyamcılığıydı. Maçla olan ilgisini Haluk Ulusoy övgüsü ve Fenerbahçe yergisi olarak kuran Trabzon seyircisine şirin görünmekten başka bir mantığa hizmet etmeyen Fatih Tekke tercihi bana kalırsa çok kötü bir seçimdi. Maçın başlangıcından itibaren böyle düşündüm; Tekke"nin 49. dakikada milli takım adına tek golü Gürcistan ağlarına yollaması da fikrimi değiştirmedi; çünkü öylesine bir kafa golüne imza atacak forvet hattındaki isim Hakan Şükür"dü ve tıpkı Tekke"ye sabredildiği gibi ona da sabredildiğinde, böylesi golleri rakip ağlara gönderdiğine defalarca şahit olduk. Yanal"ın, eldeki üç oyuncu değişikliğinden ikisini yine Trabzonsporlu isimler (Hüseyin ve Gökdeniz) üzerinde kullanmasını, mesela Mehmet Demirkol Trabzon seyircisini maça bağlayan bir etken olarak yorumladı ama bence bu da bilinçaltı eyyamının devamıydı. Bunu psikolojik hamle olarak görebilmemiz için, şöyle bir hamleyi daha görmemiz gerekiyordu: Yanal, Hasan Şaş"ı oyundan zamanında almalı ve bize psikolojiden anladığını göstermeliydi.
Sezon başında Hertha Berlin"le yapılan maçta Tümer Metin"in son derece kaba saba bir hareketle hakemin yüzüne uzanması ve ardından kırmızı kartla cezalandırılması üzerine şöyle düşünmüştüm. Mesela bu bir lig maçı olsaydı... Siz John Carew gibi birine milyonlarca dolar yatırıyorsunuz, maç normal seyrinde giderken Tümer"in manasız kabadayılığıyla 10 kişi kalıyor ve üç ya da bir neyse, "puan ya da puanlar" kaybediyorsunuz. Bu tür bir durumda yönetim kurulunun yerinde olsam, o oyuncuyu belki de bütün sezon için cezalandırırdım.
Gelelim asıl meselemize; Hasan Şaş"ın bize kazandırdıkları nedir? 2002 Dünya Kupası"ndaki jenerik golünün ardından ne yapmıştır? Eleme turu bittiğinde eğer Almanya yolu tutulamayacaksa ve Gürcistan maçındaki bir puan aranılacaksa, bunun baş sorumlusu kim olacaktır? Sahadaki külhanbeyliğinin diyetini, biz futbolseverler niye ödüyoruz ki? Tamam duygusal yaklaşıyorum ama bence Hasan Şaş"a, kamuoyuna akıllandığını göstermeden milli forma teslim edilmemeli.
Bu akıllandırma süresi de mümkün olduğunca uzun tutulmalı ki, belleği yenilensin...

<a href="redirect.jsp?url=http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=127137" target="_blank">http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=127137</a>