Türkiyeyi kim kurtardi ?
Selamünalleyküm arkadaslar.
Ikide bir vay su sahis türkiyemizi kurtardi vay o olmasaydi söyle olmazmiydi böyle olurdu gibi laflari duymaktan biktik artik. Türkiyeyi kurtaran tek bir sahismiydi. Yani onca düsmani kendi bilekleriylemi topraklarimizdan uzaklastirdi? Tabiiki hayir. Bunu basaran MILLETIMIZ dir. O zamanki milletimizdir. Yobaz diye medreseden cikmayan millet olarak tanimladiginiz insanlarimiz kurtarmistir bu ülkemizi. Kastamonulu degilim ama Kastamonuyu iyi tanirim. Simdiki Kastamonu merkezi ve o zamankide denize 110 km uzaklikta. Bu 110 km de düz yol degildir. Daglai tepeli yoldur. Arabayla 3 saatlik yoldur. Kurulus savasinda gemiyle gelen cephaneleri köylülar öküzleriyle bu 110 km yolu haftalarca yürümüsler. Erkekler savasta oldugu icin bu yolu cocuklariyla birlikte o zamanki basörtülü analarimiz bacilarimiz yapmistir. Rivayetlerde gecer dogrulugunu garantileyemem ama sancili bir kadin cocugunu yolda doguruyor. Soguktan cocugu ölüyor. Vatanim icin tüm cocuklarim feda olsun diyor.
Kisacasi ben Milletimle övünüyorum. Bir kisiyle degil. Sakarya benim icin anit kabirden önemlidir. Su Komutan sevdasi varya tüm kanimizi sarmis. Birakin su gereksiz sevdalari.
Evet Türkiyemizi takkeli dedelerimiz ve basörtülü ninelerimiz türtardi !! Gerisi palavra !
|