Thema: Kopftuch
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.08.2004, 22:56
Benutzerbild von xxmuskalixx
xxmuskalixx xxmuskalixx ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sayin clear hocam...

Hocam,

"clear olmaya dogru adim adim" ( kiyak kitap basligi olur ama, dimi!?) mealinde bana lütfettiginiz kurtarici-felaha davet edici imani ve fikri receteniz icin tesekkürler.

Ama bariz bir faül var ortada hocam!..

"Probiers und du wirst den Tag verfluchen an dem du zweifel an Islam hattest..."

benim Islam"dan bir süphem yokki... Yani asagi yukari her müslümanda oldugu gibi zaman zaman hatarat, vesvese filan gelir ama ELHAMDÜLILLAH MÜSLÜMANIM. hemde, tabir-i caizse, DELIKANLI MÜSLÜMANIZ hocam!..

Yani bu inceligi belirtmis olayim.

Sonra bir-iki ey daha sayin hocam... "Resulden kalan Vahyiyi arastir" diyorsunuz. Sanirim burda bir lügat hatasi ve/veya mantik hatasi var. Söyle yani: Peygambere (sav) vahyi olunani, yani ALLAH KELAMINI, benim "arastirmam" imkansiz. Vahyi hadisesi Allah ile Nebi arasindadir. Bende (hasa!) Nebi/Hz. Peygamber(sav) olmadigima göre nasil bileyim Ilahi vahyi?! Dimi ama?

Yani olabilir sudur: Allah"in kelamini (Kuran-i Kerim)ve Peygamberin Sünnet-i Seniyyesini arastirabiliriz. ALLAH ve PEYGAMBERIN MURADINI KESTIRMEK... Büyük dava, davalarin davasi!

Birde, hocam, su senin "ideolojik takilmayalim... objektif takilalim" filan mealindeki laflarin paradoks... Objektiflik de bir ideoloji olduguna göre??? Bilmem anlatabildim mi?

Ayrica clear olmak icin Kuran-i Kerimi okumayi tavsiye ederken ("...den Kuran zu Lesen...") tam olarak neyi kastediyorsunuz sayin clear hocam? Yani Kuran-i Kerim"in orjinali (Arabca) mi yoksa herhangi bir tercümesi mi?

Birde hocam... Dört dörtlük müslüman olmak icin illa clearci-scientolog olmak farz mi??? Yani bir kisa yolu yok mu bu isin?