Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 27.07.2004, 15:40
eniskaya

Standard AHA demesen yaaaaaa

O halde neden 20 yildan fazla ve her bir yasanilan sosyo-kültürel duruma göre indi.... ???

Aciklarmisin..... ???

Bizler öyle tam düz okumalan anlayamiyoruz... cünkü inis sebeplerini tam anlamiyla bilmedigimiz icin... ama Arap kaynaklarindan arastirdigimizda, anlayabiliyoruz......

Bence sana öyle düz bir sekilde anlayabilmen icin, Vahyi inesi lagzim....

Dedigim gibi... kendini Resul sanip hava basanlardir... sakat yoldan gidenler....

Zamaninda Halife secilmesinin nedenide buydu... cünkü Resulün yaninda yasayanlar, o yasanan sosyo-kültürel sorunlari biliyordu... ama baska yerde ve Reule o kadar arkadasca yakin olmayanlar, mutlak süretle Resuün veya sonrada Halifelerin yarimina ihtiyaclari vardi.......

Ahhhhh mitlerweile nervst du mich total...... simdiye kadar hic kimseye anlatmadigim sekilde... sana Kurani anlatmaya calistim..... bende yeterince bilmiyorum... zaten arastirmalarimin daha basindayim...

Ama hic bir zaman... ben Kurani düz okumkla anlarim üstünlügü tasimadim....... ama sende bu var... ve senin kendini gelirmene, en büyük engelde budur......

Dedigimj gibi... Kurani arastirmadan önce.... hayati yutman lagzim.... genel kültürün cok ama cok yüksek bir konumda olmasi lagzin.... ondan sonra Kuranin inis sebeplerini birer birer arastirman lagzim..... ve en son Vahyideki cözümlerle beslenip... hayatina uygulaman lagzim.....

Eminim hayatinda kimse sana bunu bu kadar net ve acik anlatmamistir...... kendileri bilmiyorlarki...... öyle Kuran isi kolay degil.... dolma akillarla dönmüyor Kuran.... sade ve sade bilgiyle....