Kapatalimda
Kapatalimda ben emevi yorumunu getirmiyorum buraya Kuranin ayetlerini yaziyorum sadece. Herkesin kendi vicdanina kalmis bir meseledir.
Neyse bu konuda senin düsüncelerinle benim düsüncelerim cok farkli. Kuranda tabiiki enflasyon ayetleri mevcut olamaz. Bana göre senin yaklasimlarin yanlistir. Ne kadar iyi niyetli olsan dagil bu konu cok tehlikeli. Allaha bilmiyerek sirk ettigmizin farkina bile varamiyoruz bazen. Hatirlarsan bir aralari Tanri Allah kelimeleri tartismistik. Ben sana Allah kelimesiyle Tanri kelimesi arasindaki farki israrla anlatmaya calistim sonunda anladin ve dogrusunu ögrendin. Kime danistigin önemli degil ama dogru yönlendirmis seni. Neydi o mevzu. Allahin ismini israrla Tanri diye kullanlar ne ediyor ? Yani Allah kelimesini begenmeyipte milliyetcilik tasliyipta devamli Tanri kelimesini kullananlar ne ediyor ? Tabiiki sirk ediyor. Bu Faiz konusuda o mevzu gibi tehlikeli. Bir bakmissin Allah yolundan sasmisiz. Dikkat etmek gerekir bunu anlatmaya calisiyorum sana. Hesab kitap yapmayla. Matamatik uzmani olmayla hersey cözülmez. Her akla yatan cözümde dogrudur diye bir kaydede yok. Neyse kapatalim artik bu konuyu ...
|