Einzelnen Beitrag anzeigen
  #1665  
Alt 12.07.2004, 14:19
Benutzerbild von lala1
lala1 lala1 ist offline
Neuer Benutzer
 
Registriert seit: 06.05.2008
Beiträge: 7
Standard MANTI - mal anders

BULGUR MANTISI

1,5 bardak köftekik Bulgur
1 bardak Un
1 ? 1,5 bardak kaynar su
2 Yumurta
1 Ç.K. Kuru Nane ?Silme?
1 Ç.K. Kimyon ? Silme?
1 Kase 750 gr Kaymağı alınmış çırpılmış yoğurt
8 diş sarmısak macun haline gelene kadar dövülmüş

Sos Malzemesi ;

½ bardak sıvı yağ
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı pul biber
1 T.K. Biber salçası
1 T.K. Domates salçası
1 T.K. Nane




Bulgurun üzerine kaynar suyu dökünüz bir iki karıştırdıktan sonra soğumaya ve şişmeye bırakınız. Bulgur soğuyunca unu katınız ve kaşıkla muntazam şekilde her tarafa eşit dağılmasını sağlayınız.

Yumurtayı ve nane ile kimyonu katarak iyice yoğurunuz.
Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıp avuç içi ile eziniz ve parmağınızla ortasına bir çukur yapınız. Kaynamakta olan tenceye atınız. Pişmişler suyun yüzüne çıkar bunları delikli bir kepçe ile alarak servis tabağına çukurları yukarı gelecek tarzda tek kat halinde muntazam olarak yerleştiriniz.
Sarmısaklı yoğurdu bulgur mantılarının üzerine yayınız.

Sosun yapılışı :
Sıvı yağın içine bu malzemeleri kat ve yağı kızdır. Çok az kavurduktan sonra, yoğurtlu bulgur mantısının üzerine dokünüz.
Bu mantı sıcak veya soğukta servis yapılabilir.

Afiyet Olsun.!?