Enis kardes
Inasallah verdigim Ayetlerin mealini ve tevsirini okumussundur Enis kardes.
Bu ayetler dogrultusunda yolla cikarsak faiz haramdir bunu kendinde söyliyorsun. Yani Diyanetin ve Ilahiyatcilarin söyledikleri bir yorumdur. Milleti rahatlatmak amaciyla söylenmistir.
Faiz parasi paramiza karisiyor ve bunu istiyerek veya istemiyerek yiyiyoruz. Ev alirken araba alirken her türlü banka islemlerinde faiz katkisi oluyor. Bunu degistirmek mümkün degil zaten.
Senin ve göya Diyanetin ve Ilahiyatcilarin yöntemlerine gelince. Hepsini sacma buluyorum. Allahin koydugu yasagi kaldirmaya calismak ne kadar dogru bunu sende biliyorsun.
Bilerek Faiz yiyenden bile daha beter Faizi legallestirmek. Cünkü Legallestirmek demek Kurandaki yasagi kaldirmak demektir. Buda sirktir. Ben burada bu konu hakkinda düpe düz sirk yolunda oldugunuzu anlatmaya calisiyorum. Diyanet, Ilahiyatcilar, Alimler, Müftüler, Hocalar ... Kurani Kerimde sabit bir yasaga müsamaga gösteriyorsa onlarda sapik yoldadir.
Nereye varmak istiyorum. Faiz haramdir dimi. Faize taktik kafayi bu ara. Ya faize kalana kadar ne kadar müslümanlik görevini yerine getiriyor nüfüs müslümanlirimiz ?
Namaz kilmak farz. Kilmazsan haram islemis olursun. Oruc tutmak farz. Tutmasan haram islemis olursun. Zekat vermek farz Hacca gitmek farz. ... Farzlari yerine getirmemekte haram oluyor. Bu farzlarda milletimiz cok zayif. Namaz kilmayi yaslilik görevi haline gelmis bizim memleketimizde.
Biraz önce faiz konusunda diyanet yasak koyamaz demistim. Cünkü devlete bagli bir kurulus devletin istegine göre yasak koyar !
Zina haram dimi. Sen Diyanete sor bakalim. Kerhane acmak iyimidir kötümüdür ? Onlar yine faiz konusunda oldugu gibi: Bazi sartlar altinda bla bla bla ... olabilir derler belkide cünkü Türkiyede Kerhane acmak serbesttir buna Diyanet yasak getiremez.
Gelelim senin Evet hayir soruna.
Ben kendimi katarak söylüyorum. Ben dahil faiz alip verirsem yersem Günah islemis olurum sartlar ne olursa olsun. Bundan dolayi tevbe etmemiz gerekli.
Faizi evet diyen sirk etmis olur bunu yukardada dedim.
Sonuc: Faiz konusu herkesin kendi vicdanina kalmis bir meseledir.
|