Saga sola laf yetistirmeye calismadan
önce bir nefes al rahatla, düsünmeyi ve okumayi ögren, okudugunu kavra ve sana sorulan somut sorularin dürüstlülügü gibi dürüst ol dürüstce cevap ver. Neden Almanyadasin?
Keski yasaminda iki tane olsun roman okuyabilmis olsaydin, Roman ayni zamanda ilkel türkce ile cingene ismidir de.
Sorun Atatürk ise Atatürkü tartis meseleyi anlayayim. Sorun Atatürk üzerinden din fanatikligi ve din Fasistligi yapmaksa mert ol, acik yürekli ol dincilerde din Fasizmi olurmu olmazmi onu tartisalim.
Atatürk dönemini tamamlamis ve yasamis bir insan, sen su an dünyanin neresindesin, dünyadan ve yasamdan beklentilerin nelerdir, nasil bir dünyada ve sistemde yasamak istiyorsun? O sistemde neler yapmak istiyorsun?
Bunlari yaz Atatürk ile veya baska seyler ile ucundan ucundan dokundurarak yazma acik yürekli ol.
Dinci oldugunu biliyorum, dindar olmadiginida biliyorum. Sana yazdigim hic bir kelimede alay yoktur, düsündügüm gibi yazmaktayim sana. Sende düsündügü gibi yazmasini dene, o zaman biraz daha aciklikliga cikacak dindar olmadigin. Ben 1923 ün olmasindan cok memnunum ama sen degilsin ayrica AKP nin arkasina saklanmayin, sizler ile AKP arasinda cok büyük mesafe var.
Bende biraktigin izlenim her seye kosturmaya calisirken, kapkara bir cehalet. Keski iki tane farkli kitap okusaydin, yazik koskoca bir ömür bos yere gecmekte, tanri ne yapsin bu kadar cahilligi, ona karsida cok büyük bir ayip.
Sana en güzel uzuvlari vermis, düsünen, kobusan, yazabilen bir canli yapmis, buna ragmen bu kara ona karsi olmak, olsa olsa, ancak büyük bir hayal kirikligi olur tanri katinda, seni bu kadar mükemmel bir canli olarak yaratabilen kutsal güc, senin bu kadar ilkelliklerde koskoca bir ömür harcamana# inat ile bu cahillige ayak diretmene nasil olurda üzülmez. Biliyorsun ki yasam kutsal bir hediyedir tüm canlilar icin tanri tarafindan.
Her sey gönlünce olsun...
|