Hakiki Müslümanlara 10 soru
Sevgili Arkadaslar,
aranizda Müslümanim diye gecinen cok, ama size bir kac Tanga"dan daha derin sorular sorucam, Abdestsiz, orucsuz bu sorulari okursaniz 40 gece sonra cok kötü seyler olabilir.
Soru1: Tabiin kime denir?
Soru2: Tebeut Tabiin kimlere denir?
Soru3:İslam devletini kurmak için Mekke’nin şirk ortamından Medine’ye göç eden
Soru4:Mekke’den göç eden müslümanlara yardım eden, ellerindeki mallarının yarısını veren,
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ve ashabını bağrına basan Medineli müslümanlara ne ad verilir?
Soru 5:İslamın ilk şehidi ve şehidesi bir karı-kocadır.Kimdir bu İslamın ilk kadın ve erkek şehitleri?
Soru6:Kur’an’ı Kerim açıktan Mekkelilere hiç okunmamıştı. Peygamberimiz (s.a.v.)’in teklifini kabul eden sahabe olup hiç korkmadan ve çekinmeden Kabe’nin yanına vararak Kur’an’ı
Azimüşşan’ın Rahman suresini slogan atarcasına Mekkeli müşriklere okuyan ve Bedir savaşında İslam düşmanı Ebu Cehli öldüren sahabe kimdir?
Soru7:Medine’de müslümanlara cemaatla ilk defa namazı kim kıldırdı?
Soru8:Tarık Bin Ziyad size neyi hatırlatıyor?
Soru9:İslam aleyhine şiirler yazarak fitne çıkaran ve sahabe tarafından öldürülen
şahıs kimdir? (Alevi arkadaslar, burda pir sultan abdal yazmayin cünkü yanlis cevap, one more try please)
Soru10:İslam tarihinde kim ilk olarak oğlunun halife olmasını vasiyet etmiştir? (Alevi dostlara, Hz. Ali yanlis cevap, please one more try)
Sorularin hepsini, arastirmadan kim cevaplayabilcek benden baska?
sizlerin cevaplarinizi bekliyorum, sorulariniz olursa bana sorun, cevaplari ben biliyorum.
|