Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 08.06.2004, 18:29
eniskaya

Standard ENISI TANIYALIMDA ONDAN SONRA

elestrirelim

bir cok arkadaslar beni uyariyor vaya elstiriyor, neyim veya nereden geldigimi soruyorlar

Ben Türkiyenin (manevi baskenti) Trabzondanim....
Maganda Hocalarin ve ayni zamanda dünya ve Türkiyenin en ehli Proflarinin memleketinden, cünkü Trabzon multi kulti bir sehir.... benim gibi zaman aydinlarida cikar... tam zamana düsman oflu Hocalilarda cikar.....

Kisacasi bi bereketul sehirden geliyorum.

Ben ve benim gibilerim amaci Kurani asra degil.... asri Kuranin cercevesinde düzenlemektir.......

Bunu anlamayacak ne varki.....??????

Eger bunu anlamayan biri varsa, ona hic ama hic bir Allah kulu yardim edemez..... öyle bir kisiye kesin yeni bir beyin transplantasyonu gerek....

Evet Kurani elbet en iyi Resul bilirdi..... biz baska bir seymi söylüyoruz???..... Resulde Kurani kendi zamani cercevesinde yorumlamis ve Arabi cehilleri aydinlatmistir...... Resule vahyiden baska hic bir seyde inmemistir.... o yüzden din diye söylenen Hadisler Sünnetler, Kurana sirk kosmaktadir, Kurani pisletmektir.... Kurani yetersiz sayip Kurana zevkiye ilave etmektedir……
Böyle kisilerin sonu tabiki cehennem olur….

------------------
Resulun söyle bir rahatligi vardi.... oda su, gelen vahyiler o anda ceryan eden olaylar üzere gelmistir.... bir cogu böyle.... ve Peygamber bu vahyileri o olaylara birebir uygulamistir.......
------------------

Ve Kuranin tefsiride burada gizli......
(Bu konu Kuranin en önemli konusudur)
Bu sistemi kavramayan dini kavrayamaz... o yüzden din cehalet insan isi falan degildir... hele anne babalarimizin hic degildir..... cünkü onlar hurafet dinini yasiyorlar….. inanmiyorsaniz annelerimiz babalarimiz ve Kuranda hayattalar, gidin sorun… bir kiyaslayin bakalim, Enis hikayemi dokuyor…….

Tefsire devam....

Bizler Resul zamanindaki vahyilerin INIS SEBEBINI arastirip....verdigi sonuclari su anki zaman cercevesinde yorumlamaliyiz.....
BÜTÜN KURANIN VAHYILERI BU CERCEVEYE GIRER, zaman üstü olamalarida bu yüzdendir…..

Sizler bu gercekten mahrum kalmissiniz, bense yillaryili arastirarak bu konuma gelmisim... dünden bu güne dolma laflarla degil........

Benim bazi tanidigim yasli insanlarin bir cogu Resulü Hanefi Mezhebinden saydiklarini biliyormuydunuz….....
Yaslilarla din tartismasi yapin….... onlar sizlere…... tabancanin plani Kuranda varmis diyecekler…... Amerikalilar cok akilliymita, arastirip bulmuslar…. Müslümanlarda akil yokmusta bulamamislar….. alin iste bir kisinin beynini Rivayetlerle yikarsan, böyle sacma sapan seyler kendiliginden ilave olur….

Yok efendim müsrikler Peygambere sunu sormus veya bunu sormus..... laga luga laga luga......
sorup veya sormadigi vahyilen bellimiki….... arkadaslar bunlar cehalet devrinden kalma maganda salatasi

Kurani ve Kuranin asil amacini ve ruhunu anlamaya calisin….... Hadisleri, Rivayetul hikayeleri, Sünnetleri, Mezhepleri…… etc. leri degil

Daha fazla bir sey söyleyemiyecegim.... eger bu acikladiklarim yetmezse.... sizlere daha fazla yardimci olabilecegimi zannetmiyorum....

So kez olarak söylüyorum….

--------------------------------
Kuranin inis sebeplerini sosyolojik olarak arastirip anladiktan sonra, Kuranin evrensel kanunlarini kendi zamanimiz cercevesinde yorumlamaliyiz, aynen Resulun yaptigi gibi….
-------------------------------

Bu son yazdigim satirlari belki, hayatinizda ilk defa duyuyorsunuz….. bu gercektir….. Enis Kayanin gercegi degil….. ta hayatin kendisinin…..

“Zamana ayak uyduramayan zamanla kaybolur“ tüm insanlar icin gecerli….. yardim Kurandadir, cünkü Kuranda zaman kavrami yok… kanunlar Universelldir….

Baska Forumlarda Enisi bekliyor yakinda ayrilmayi düsünüyorum……

Hepinize Selamlar, Sevgiler
Enis Kaya