Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.06.2004, 21:09
eniskaya

Standard HADISLER HAKKINDA GÖRÜSLERIM

Hadisler Kuranin zamana göre pratik uygulanmasidir, elbette ben onu o zaman cercevesinde kabul ederim.

Ama simdi zaman degisti bu hadisler simdiki zamana isik tutmuyor, sadece Kuran tutuyor, o yüzden Hadisleri bu zaman cercevesinde kabul edemem.

Kuran yeniden arastirilip, Kuranin cercevesinde zamana göre pratiklestirilmesi lagzim.

Emeviler zamaninin pratikleri bu zamana uymuyor, o yüzden ben o hadisleri bu zamanda kabul etmem, ama Emeviler zamaninda bu Hadisler cok büyük birer degerlerdi...

Zaman üstü olan sadece Kurandir, Kuranin pratik uygulamalari degildir.

Misal vereyim,
Cuma namazinda okunan hutbe, eskiden emeviler zamaninda namazda sonra okunurdu, namazda sonrada kimse kalmadigi icin, namazdan önceye alindiki millet dinlesin….

Bu ve benzerleri 1000 lerce uygulamalar var, Hadislerde bunu vurguluyor.

Sahih hadisleri söyle aciklayalim.

Kuranin cercevesinde Peygamberimizin, kendi zamaninda uyguladigi din pratigini, arkadaslarina anlatirken sarft ettigi sözlerin, aynisinin yazilmis olanidir.

Bize miras olarak kendi uygulamalarini degil Kurani birakti, bizlerde Kuranin cercevesinde, zamana göre Diyanet isleri Baskanligi tarafindan fetvalar alip, hayata gecirmemiz/uygulamamiz gerek.

Neden Diyanet derseniz (cok elestirdigim halde), cünkü devletin herkesi baglayan din organidirda ondan.

Devlet anlayisimi

DIN SIYASET ATATÜRK ORTAKLIGI - eniskaya (03/06/2004 - 19:35)

Yazimda genis bir sekilde belirtistim

Umarim bu sefer benim Hadisler hususunda, herkes görüsümü anlamistir….

Hepinizi Selamla kucakliyorum
Enis Kaya