Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.06.2004, 13:02
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard eniskaya kardes

Selamünalleyküm eniskaya kardes,

Tabiiki haklisin Ideolojiler müslümanin dini olamaz. Yani seh siklara fazla itibar göstermem ben. Yani onlarin gösterdigi kerametlere inanmam. Inanmasida gerekmez müslümanin. Asil dinde onlarin dini degil. Asil din Allahu Tealanin Kurani Kerimde bahsettigi dindir ve Peygamberimizin uygulama seklidir. Kurani Kerim tekdir ve asirlar boyunca degistirilemistir. Ama Peygamberimizin Hadislerine gelince bazilari cikar ugruna degistirilmistir. Mesela Mesih meselesi. Bence cok sacma bir uydurma bir hadis. Peygamberimiz asla söyleyemez. Yani Gelecegi ancak Allah bilir. Allah ona bildirmis ise vahiy olur. Vahiylerde Kurani Kerimde yer alir. Baska bir delilde sudur. Peygamberimiz son peygamberdir ondan sonra hic bir peygamber gelmeyecektir. Tabiiki o zaman mesih (yani hz.isa as.) gelmeyecektir yeniden. Yani böyle bir Hadisi Serifin mümkün olmasi imkansiz. Müslüman olan kimse Hadislerinin tümünü kabul görmek zorunda degil. Hadislerin sahihini ve yalancisini ayird etmesi gerekiyor.

Kizdigim bazi noktalar var. Muhammedperstlikte, Müsrik, hatta Kafirlikle suclanmamiz dogru degil. Dikkate ettim bu saldirilara hic karsilik vermiyorsun eniskaya kardes. Müslümanim diyene nasil Kafir dersin diye hic bozmuyorsun bizlere camur atanlari. Yani af edersin o arkadaslardan bile zannediyorum bazen seni. Hic bir hadis kabul etmiyorum denmesi ne kadar yanlis onu sende biliyorsun ve öyle diyenlerin yaninda görünme.

Selamlar saygilar