anladigim kadariyla, kendini cok gelistirmissin, tebrik ederim ve kutlarim.
Farkindaysan bana yine Hanefi-Mezhepine dayanarak cevap verdin.
Oysa ben Mezhep falan aramiyorumki, sanki Peygamberimiz Hanefi ve Safi etc Mezheplerindedi, böyle bir sey yok!!!
Ben bunu anlatmaya calisiyorum.
Imami Azam böyle algilamis olabilir, Imami Safi baska türlü algilamis olabilir, bunda sakinca yok.
Ancak dindir diye dayatilirsa o zaman ayirimcilik baslar ve dinin temizligi seffafligi ortadan kalkar, herkes kendine bir din yaratir ve ona Islam der.
Sünnet su yöne gider veya bu yöne gider bunlar hikaye arkadasim.
Peygamberin zamaninda Sünnetmi vardi ??????? da bunlari simdi bizlere dayatiliyor.
Aslinda beni cok cok iyi anliyorsun, Sen benim uslübuma bakma demek istedigime baktiginda bana hak vereceksin.
Sünnet Peygamberin Kurani(yani vahyi olani) yasamasi ve hayata uygulamasidir.
Eger bir sey yapmissa Kuranda vardir, eger Kuranda yoksa Peygamber yapmamistir.
Peygamberden sonraki insanlar Kurani birakip Sünnet diye bir kelime cikarip Ideoloji yaratmislardir, dini mezheplere bölmüslerdir, Allahin Peygamberin ve aklin yasakladigina uymamislardir.
Ben su andaki Islam Alemine bakinca kahroluyorum neden hic kimse kendine, arkadas ben sadece Müslümanim demiyorda, ben Sünniyim, Aleviyim, Siiyim, Hanefiyim etc. söylüyor....
Ben söylüyorum ben sadece Müslümanim ve iyi bir insan olmaya calisiyorum hepsi bu kadar.
Bu yolumda bana Kuran isik tutuyor....
Benim hayalim ve idealim bir türlü Islam, cesit cesit degil.
Arabida ayni olmali Iranlisida Türküde, dünyada Islam herkes tarafindan ayni yasanmali.
Rekonstruktion adi verebilecegimiz, dinin Orijinaline geri dönme calismasini yapmamiz lagzim...
Biraz uzun oldu ama hos gör

))
Selamlar, Saygilar
Enis