::))
Selamünalleyküm OezBektas kardes,
Seninle tartisma ortamini ben kurmak istemedim.
Bende ayni senin gibi sinirliydim ve kimseyi üzmek istemem. Bir insan mesheplere bagli degildir hangisi kendisine uygun ise ona uyar bizde böyledir. Yani sen Hayat arkadassa sen zaten Aleviligi yasamiyordun demenin anlami ney? Bu bize hakaret anlamina geliyor. Yani Aleviligi tam yasiyan bir insan hic bir zaman Alevilikten vaz gecemezmi? Su Aleviligi tarif et bana kardesim. Kimler var kimler yok tarif et.
Sunuda yazmak zorundayim.
Binlerce yil önceki islenen cinayettin faturasini sen biz Sunnilere cikarmak ayip degilmi ? Vay sizinkiler vay böyle söyle. Hatirlatayim. Hic bir sünni kardesimiz bu katliyami desteklemiyor. Sadece iki taraftada degerli insanlar vardi diye (yani sahabeler) onun faturasini cikarmak biz insanlara düsmez diyor. Onun cezasini ancak ve ancak Allah kendisi verir. Aleviligi gercekten anlayabilmis degilim. Alevilikte itikadi meseleler varmidir?
Fikih varmidir? Aleviligin onca cesitleri varki suda "SIZLER" yazmaya bile cekiniyorum.
Ama bizler tek cemaatiz bunu biliyorsun. Dört büyük meshebin hepsini kabul ederiz.
Saygilar selamlar.
|