Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.05.2004, 13:02
Benutzerbild von ahmet57
ahmet57 ahmet57 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ok :)

Merhaba. Gecen gün biraz sinirli olmamin sebebi ve forumda okudugum bazi yazilarin sebebiyle haksiz yere bazi arkadaslari rahatsiz etmis oldugum icin özür diliyorum.

Haklisin yazilarinin tamamini okumamistim bazi arkadaslarin yazisini okudum ve cok sinirlendim. Af edersin, adam resmen bir tessetürle olan iliskisini anlatiyordu yazilarinda. Bundanda öyle zevk aliyordu. Kendiniside Aleviymis. Ismini vermek istemiyorum. Onunla konusmakta istemiyorum zaten. Son yazini tamamiyle okudum hakli oldugun cok yerler var. Bende Almanyada gecirdim okul yillarimi ve bazi kiz arkadaslarinda basörtüsünü cikardigini ve boyandigni duyduk. Bu cok aci bir gercektir.
Bunun sebebleri nelerdir diye soracak olursak ne ortaya cikiyor? Tabiiki baski degil.(Bu benim görüsüm). Bence ailelerin kizlarina
niye kapanmalarinin gerektigini ögretmeden kapanmalarini istemesinden dolalyi oluyor böyle olaylar. Bazi grubler seni ve senin gibi düsünenleri tensih ederim, sunlari söylüyorlar: "Aileler karari kizlarina birakmali." Bu neye benzer biliyormusun? Daha yeni ayaga kalkmis yani yürümeye baslamis bir bebegi ucurumun kenerina birakip düsermi düsmezmi diye izlemesine benzer.
Kabanmanin asil sebeblerini sanirim biliyorsunuz. Allah icin dersiniz dimi. Yanlis derim. Allaha tessetür takaninda takmayaninda
bir zarari veya faydasi yoktur. Bu korunma meselesidir. Neden korunma? Sadece baskalarinin bakislarindan korunma degil. Kendimizi icimizde
yanlis arzulari yönlendiren Nefsimizden korunmadir. Su düsünceyide yanlis buluyorum Islami yasamak isteyen tam yapsin yoksa
tam biraksin. Yani Namaz kilmayan birinin ya sen zaten namaz kilmiyorsun niye oruc tutuyorsun demek yanlistir. Bayagi uzun oldu galiba.
Alevilik icin ön yargili olmamaya calisiyorum ama bazi konulari anlamadigim icin böyle yapiyorum galiba. Alevi Meshepinden sayilanlar kendilerini Müslüman kesmine katiyorlar bildigim kadariyle.Siiligi anliyorum. Ama Aleviligi anlatacak varmi icinizden? Bu sorum samimidir.

Saygilar