Ben degil sen oku ...
Evet konu Alevilik degil burda .. o yüzden yazdigin metnilerde, lütfen birdaha o yöne saptarma!
Ben kimseyi sünniliginden hasebi yargilamadim, Tesettür hakkinda bende fikir yürütebilirim, bunun karari sana kalmadi!
Benim bundan önceki yazilarimi dogru okusaydin
benim düsüncelerimi ve olaya bakis acimi görmüs olurdun, ama anlasilan, o zahmeti etmemissin kendine!
Ben kapanmanin bir zor unsuru oldugunu hicbir yerde yazmadim! Yazdigim sey, herkezin kendi rizasiyla kapanmadigi idi! Umarim aradaki farki görebiliyorsun!
Yeterince Tesettürlü namazinda niyazinda haci arkadaslarim var, ben onlarla bile bu konuda tartisma bilirken, bir insan olarak-farkli bir mezhebin mensubu olarak degil, burda nedense, bir Alevi olarak görülüyorum sadece! Kendi fikirlerini yürüten, kendi düsünceleri olan bir insan olarak görülmüyorum nedense?
Benim sosyete oldugumu sen nerden bileceksin? Beni nekadar taniyorsun ki? Sosyete neyi ifade ediyor senin icin? Kapali olmayan bir Bayan Sosyetemi oluyor ozaman?
En bastan beri savundugum tek sey: eger bir bayan DIN´i icin, Allah sevgisi icin kapanmak istiyorsa, bunu yapmak en dogal hakkidir, hicbirzaman, kapanmanin ilkel veya yanlis oldugunu savunmadim!
Bunu yapabilen, ve bu toplumda dinini yasayan insanlara herzaman saygim vardir, hangi dinden olursa olsun!
Hicbirzaman tesettüre karsi oldugumu söylemedigim halde, neden sürekli beni bunu söylemekle sucluyorsunuz??
Yazilarimi birdaha oku istersen, neyi nasil dedigimi görürsün, ve dilerim her cümlende günahimi aldiginida görürsün, ben burda hicbirzaman bir Alevi olarak tesettürün yanlis oldugunu savunmadim, benim Aleviligimi isin icine katan, baskalari oldu!
>bunuda belirtim, hayatimda daha hic burda oldugu gibi, sirf Aleviyim diye, dedigim seylere bukadar tepki gördüm, birseyin icerigi hosunuza gitmemis olsaydi, yaptiginiz elestiriye tamam diycem, ama beni sirf Alevi oldugum icin bu konuda konusmami yanlis bulan insanlara ilk kez rastliyorum, demekki bunu görmekte varmis...sizi bilmiyorum, ama ben insanligimdan utaniyorum...insanlari böyle bilmedigim icin<
Sadece bir INSAN olarak, disardan olaya bakis acimi dile getirdim, en dogal hakkim olarak!
Ve bu dile getirmede hickimseyi kücümsemedim, sadece kapanmayi yapmacik, ve uslubuna uygun yerine getirmeyenlere oldu sözüm!
Sözlerim : eger dini icin yapiyorsa zaten onu yüzde yüz en makul seklinde yerine getirir...ama yok hayir bunu sadece ailesinden öyle gördügü veya zorlandigi icin yapiyorsa, yapmacik oluyor, cünki gönülden degil!
Ve hicbirzaman Sünni erkeklerin eslerini veya kizkardeslerini zorladigini söylemedim!!!!!!
Yine uydurma bir cümle kurmussun...
Eger bu konuda bir yanlisim varsa, sen söyle, ama yeterince genc kiz taniyorum, kapanmayi sirf!! aileleri tarafindan sart kosulan.
Buda bir gercek. Dinini yasamak isteyenlerin yaninda, bunu istemeyerek gönülsüz yapanlarda var. (ve söyledigim hersey bu kitle ile ilgili idi, bunun disina düsen Tesettürlü bayanlari hicbir sözüm olmadi)
Sana bir örnek : Okul yillarimda, bircok genc kiz, okula kapali bir sekilde geliyordu, ders baslamadan, onlara tuvalette rastliyorduk, basörtüyü cikarip makyaj yapiyorlardi, kilik kiyafet degistiriyorlardi.
Onlarla sohbet ettigimizde soruyordum, neden kapaniyorsunuz, zaten okulda aciliyorsaniz, ozaman hic kapanmayin, ne degeri kaliyorki böyle kapanmanin?
Onlarda ailelerinin acilmalarina izin vermediklerini söylüyorlardi.
(Ve bizim okulumuzda türban yasagi yoktu, bircok kiz türbanla derse giriyordu [dinlerinin geregini yerine getirmek icin, kendi rizalari ile kapanan], ve evet onlarla Arkadasdik, mezheplerimiz degisik olsada, cünki onlar dinlerinin degerini biliyor, ve bizlerede saygi duyuyordu, bizim onlara karsi saygi duydugumuz gibi)
Ister simdi yazdiklarimi okur, birdaha düsünür ve günahimi aldigini görürsün, yada yine bildigini okuyup, beni yargilamaya devam edersin. Yukarda Allah var, ne söylüyorsam, vicdanim rahat benim.
|