Oku bakalim ...
selam.
Ben sizlerin alevi oldugunuzu bile bilmiyorumdum. Yani ne fark eder ha alevi ha
sunni iki tarafinda kötü insanlari var. Nasil müslüman olmamiz kerektigi Kurani Kerimde yaziyor. Bunu siz saygideger ALEVI MÜSLÜMAN kardeslerimiz Cem evlerinizde okuyormusunuz ??
Neye inandiginizi kendinizde pek bilmiyorsunz ama neyse konu alevi konusu degil. Sence Basörtüsü baski ünsürü. Yani biz sunni erkekler kandinlarimiza zorla Türban taktiriyoruz. Burada cok yanlis düsünüyorsunuz. Biz katiyyen baski uygulamayiz. Müslümanlikta yani Kurani Kerimde yazdigi icin takma mecburiyetindir. Ama burda yine herkes hürdür. Yani sadece yüce ALLAHa heseb vermek zorunda ne sizin gibi sosyetelere ne de benim gibilere. Size basinizi örteceksiniz diyenmi var ! Yok sadece kafanizinin yani aklinizin calismadigi yerlere maydonoz olman yeter. "oy kadin haklari vay türkiyedeki kadinlar baski hakkinda". Buna siz karar veremezsiniz. Vahiye inanmayan ve sadece nefsine ve mantigina göre haraket edenler bu tessetür konusunu tartisamaz anladinizmi tartisamaz. Türkiyede yetiyor zaten vay basörtüsü ile okuyamaz kamusal alana giremez bide avrupada basladi simdi. Fransa ve Almanyayida sardi bu. Sunu bilin biz size karismadigimiz gibi sizlerinde bizim yasantimiza camur atmaniza karsiyiz. Karsilikli saygi duyulacagi bir ortamda niye hep bu kavga ya. Tabiiki hosunuza gitmiyor ...
|