Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 27.04.2004, 09:55
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard yazi cok uzun oldugu icin

öncelikle ilk kismina deginmek istiyorum arkasi yarin artik:

yazinda diyorsun ki:S.Kutup, sosyalist hümanistliğe dayanarak diyor ki:

“İslamiyet diğer dinlere nefret manasını taşıyan dini taassubu asla kabul etmez.” [C. Sulhu s.22]

Hıristiyan ve Yahudi gibi kâfirleri sevmemek, taassup olarak gösterilmektedir. Halbuki Allah dostlarını dost, Allah düşmanlarını düşman bilmek her Müslümana farzdır. Kur’an-ı kerimde de buyuruluyor ki:

(Müminler, müminleri bırakıp da, kâfirleri dost edinmesinler! Onları dost edinenler, Allahü teâlânın dostluğunu bırakmış olurlar.) [A. İmran 28]

(Ey müminler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin!) [Maide 51]

- peki peygamberimizin yahudiler ile olan medine deki beraber yasamini nasil acikliyorsun? burada yahudi ve hristiyanlardan kasit dine karsi acikca savas acmis olanlardan baskalari degildir. onun icin Seyyid Kutubun yazdigi fevkalade dogru ve kacinilmaz birseydir.

kimseye sadece bir dinin mensubu diye kin ve düsmanlik beslenmez. ve her hristiyan ve yahudi kurana göre kafir olarak adlandirilamaz.

kuran demiyormu sizin diniz size benim dinim bana diye?

bunun manasi beraber bu dünyada yasayabilmenin sarti senin kendi dinini yasayabilmen ama ayni oranda bende kendi dinimi yasayabilmemdir. bunun ayni beldede mümkün olmasi ancak karsilikli anlasma ve saygiya dayanmazmi?

bence sen kafir kavramini anlamamissin.