Bas kaldiriyorum!
…………………………………………
Eyvah! Bes on kafirin imanina kandik!
Bir uykuya daldi ki; Cehennemde uyandik!
.................................................. ..........
Islam elinden tutacak, kaldiracak yok..
Na“hak yere feryad ediyor; Acize hak yok!
M.A. Ersoy
Akif, Almanya”yi Firansa”yi gezip geri vatana döndügünde, arkadaslari sorar;
-Akif, yedigin-ictigin sana, gördügün güzeliklerden anlat bakalim.
-Akif; "Adamlarin öyle calismalari var ki, ayni bizim dinimiz Islam gibi, dört dörtlük. Birde dinlari var ki, ayni bizim calismamiz gibi berbat mi berebat ama endüstri ve teknoloji de bizden cok ilerideler. Sizin anlayacaginiz medeniyet dediginiz, tek disi kalmis canavar. Bununla bir milyar islam alemini yutumaya calisiyor.”
Ilk öce nefsime bas kaldiriyorum! Cahillige, tembelige, pislige, ickiye, kumara, zinaya bas kaldiriyorum! Sahtekarliga, vurgunculuga, diktatörlüge, zulme bas kaldiriyorum! Bas kaldiriyorm bölünmüslüge, yoksulluga, sömürüye, cifte standar da bas kaldiriyorum! Laik olmayan laiklige, demokratik olmayan demokrasiye, müslümanlarin ikinci sinif insan yerine konmasina bas kalidiriyorum!
Güclü olamk, akili, bilgili olmak demektir. Güclü olamak, caliskan olamak demektir, zaafilarini yenmek demektir. Güclü olmak, ilim ve teknikte ileri gitmek demektir. Güclü olmak, zengin olmak demektir. Güclü olmak, kenetlenmek ve kardes baglarini güclendirmek demektir. Islamiyetin bes sartindan olan hac ve zekat zengin olmayi emreder.
Bunlari yaparsan hem kendini, hem milletini, hem bütün insanligi haksizliktan, zulümden, adaletsizlikten, ezilmekten, sevgisizlikten, sömürülmekten, acliktan, etnik temizlikten kisacasi kötülügün her türlüsünden kurtarabilirsin. Güclü olacaksin. Aksi halde tek disli canavarlara sefkat dilenmeye devam edersin.
Kuran bize üstün olmayi emrediyor. O zaman tek tek üstün olmanin yolunu aramaliyiz. Her birimiz tek tek etrafimizdaki insanlardan üstün olmak icin calisacagiz. Gün, herkes icin 24 saattir. Herkes 8 saat iste calisir, 8 saat uyur. Günün 4 saatini yeme icme yolda gecer. Diger 4 saati alman gasthausda bira icerek, Türkler kahvede pisti, batak oynayarak, Suriyeli nargile cekerek, kimileri televizyon karsisinda lök gibi oturarak vs. gecirir.
Sen 8 saatlik calismana 4 saati de eklersen, senile yarisan insanlari geride birakirsin. Tek tek üstün olmanin yolunu bulursak, sonra da bir araya gelir üstün millet meydana getiririz. Öylesine bilgili, caliskan ve üretken olcaksiniz ki, sizi kapmak icin Alman firmalari yarisa girecek. Sonra da, yasayisinizla islamiyetin dogrulugunu ve güzelligini göstereceksiniz. Sizi gören imrenecek. Islamiyet bu ise, bizde müslüman olalim diyecekler.
Üstün insanlarin meydana getirdigi toplum Medine devletini kurdu. Bu devlet, kisa bir zamanda, yani on sene icinde bütün Arabistan yarimadasina, 22 sene icinde de Atlas Okyanusuna kadar olan sahaya hakim oladu. Üstün insanlar Osmanliyi kurdu yediyüz küsür sene üc kitaya hükmeti , dünyaya insanlik, adalet dagitti. Onun icin tek tek üstün insan olma kavgasini verecegiz. Buna nefsiyle cihad etme denir.
Islam ülkelerinde müslümanlar güdülen sürü olmaktan kurtulmalidir. Pek cogunda, bir kiral, bir diktatör var. Onlari güdüyor. Halbuki kalkinmis ülkelare bak. Her fert kendini yetistiriyor, hür iradesiyle kendini yüksetiyor, sonra da melmeketini yüksetmek icin caba harciyor. Bir beyin degil, ülke nüfusu sayisinca beyin hummali faaliyetler gösteriyor.
Bizi yutmak isteyen tek disli canavara bas kaldiriyorum!
Kuran, ”müslümanlar ancak kardestir” buyuruyor. Bugün masonlar kardestir, müslümanlar degil. Cünkü onlar bir teskilat kurmus, birbirlerini kolluyor ve basarili olmak icin calisiyor. Benim müslüman kardesim, dedi-kodu, kiskanclik, hasimsizlik haset gibi sebeplerle kardesinini ayagini kaydiriyor, Yardim etmek söyle dursun, onu engeliyor. Demek ki Kuran”in emrettigi kardes olmayi da masonlardan ögrenmek zorundayiz.
Netice ortada. Islam ülkeleri geri, Avrupa ileri. Müslümanlari bircogu kolayci, toptanci, bilgisiz. Akla da önem vermiyorlar. Halbuki Allah, Kurani akilli olduklari icin insanlara indirmis. Akil olmasa, vahin anlasilmaz. Kuran, bircok yerde ” Düsünmüyor musunuz, aklinizi kullanmiyor musunuz” buyuruyor. Her zaman akili hareket etmeye mecburuz.
Tek tek üstün insanlar olacagiz. Ilim ve teknikte geri kalmak, müslümanlarin ezilip süründürülmesine razi olmak zillettir. Allah”a peygambere Kuran”a islam”a isyandir. Bu tersliklere rest cekeceksin. Dininden, müslümanligindan, meshepinden, giyim ve kusamindan, soyundan, renginden dolayi insanlarin ezilmesine, horlanmasina, etnik temizliklere tabii tutulmasina rest cekmek lazim.
Iste bu yanlisliklara bas kaldiriyorum! Iyi ve güzele degil. Egri bügrü, yalan yanlis yapilan seylere bas kaldriyorum. Islam ülkelerinin icine düstügü bu geri kalimislik Islamiyet"in emri degil. Dinimiz; ilerlemeyi, caliskanligi, kalkinmayi, üstün insan olmayi emreder, Müslümanlarin icine düstügü bu zillet, kader degil.
Simdileride postmoderin düsünce gündemde. Postmoderin düsünce, ateizim tek din taniyan Kominist laiklik anlayisini reddeder ve yeniden dini canlanmadan yana tavir koyar. Postmodern düsünceye göre, dogrular görecelidir. Ne laiklik, ne ateizim, ne sosyalizim ne de baska bir düsünce tek dogrudur. Herkesin kendi dogrusu vardir.
Ben, mostmoderin düsünceye daha sempatik bakiyorum. Yani postmoderin düsüncenin yanlislarini mantikla ayiklamak lazim. Batidaki her sey güzel degildir. Her sey de kötü degildir. Onun icin akili olacagiz. Birinci sinif insanlara mahsus ölcüleri alacagiz. Batinin yanlislarina sahip cikmayacagiz. Akifle basladigim bu yazimi yine Akifle bitirmek istiyorum.
Yilarca, asirlarca süren uykudan artik,
Silkin de: Muhitindeki zulmetleri yak, yik!
Bir baksana:Gökler uyanik, yerler uyaniktir;
Dünya uyanikken uyumak maskaraliktir!
………………………………………….
Ey millet, uyan!cahline kurban gidiyorsun!
Islam”i da “batsin” diye tutmus gidiyorsun!
Allah”tan utan! Bari birak dini elinden…
Gir le$ gibi topraklara kendin, gireceksen!
Lakin ne demek bizleri Allah ile iskat?
Allah”tan utanmak da olur ilim ile…Heyhat
|