ilahi sozcugu agzında bir garip durdu

valla demokrasinin eleştirilemezliği ya da alternatifsizliği gibi bir anlayıs her zaman için komiktir..neden eleştirilemezmiş….bana mantıklı bir neden soyler misin??ohooo sayfalar sıralarsın..dur ben soyliyim bir iki tene....alternatifi yooookk.nasıl mı?her hangi bir aristokratik hukumet anlayısı boylesi bir toplumda hemen fasizme devsiriliyo ve despotizmi beraberinde getiriyo...alman nasyonal sosyalizmini italyan ve ispanyol fasiz mini dikkate alırsan ne dimek istediğimi anlarsın...insanlar despotizme donusen uretim tuketim ilişkisinde fiilen yok ediliveriyo.yani dunya sistemi hemen bir iç hesaplaşmaya devsiriliveriyo..savaslar cıkıyo..ve alternatifi yok cunku islam ulkelerinde dmokrasinin sorunları artı demokrasiye alternatif lafını ettiğin anda bir bööööööööööööööööööööööööööö sesi işitiveriyon.yada toplumsal dinamiklere gore demokrasi dediğinde..(dayatmasız..!!!).koskoca dev gibi bir islam faktoru cıkıyor karsına...ödun bilmem artık ne oluyor...

kaçınılmazlıgın sesiyle yuzyuze kalıyorsunuz..en igrenc demokrasi bile size kuru ustu pilav tadı veriyo...islamın her cagda ve her yerde ki yeganeliği cıkıveriyor ortaya...yahu anlamıyorum neden korkuyorsunuz bu kadar..biliyor kefere neyin kufrunu yapıyo yani uzerini kapkara bir zulmetle kapatıyo...yediği haltlar aslında kendisince de biliiyo ama bilinc duzeyinde diil..bu kadar haltın ustune islamın yukumlulukerine duyarsız kalamama derin mi derin bir korkuya donusuyo...insanlar islamdan soz edilince bogurmeye baslıyorlar ve hbire asagılıyorlar..sonrada alaylı alaylı sırıtıyorlar..bir sey demiş gibi pişkinlik yapıyorlar cunku surekli telki altındalar kendi telkinlerinin ..ben biliyorum...ben haklıyım..ben ben ben....tabi ölünce iş işten gecuveruyo...ya benim su böleme işi cok hosuma gitti bööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö ...demokrasinin ödü karıstı kalın bagırsagına...sonrada tarih oncesi cagırısımlara yonelip guya asagılıyor...uleng yunan demokrasisi bugun dunya sistemince dayatılmuıştır...yahu demokrasi getirecez dedi amerika ıraka..tr yi de islam cumhuriyeti yapı irak islam cumhuriyeti kurduruyo..nasıl oluyo..sahtee..dayatma demokrasiler...yahu tr de milletin onune koy sandıgı ama dayatmasız ve silahsız..bakalım islamcılık yuzde yetmiş besten asagı oy alıyo mu..tr tarihinde dayatmasız secim yasanmamıştır..az dayatmalı secim menderes zamanında yapıldı..onu da astılar ya ezan arapça olmasın dedi diye..yahu arkadas bir İslamcı parti tr de baskısız dayatmasız bir ortamda yuzde yetmiş beşin ustune çıkıverir bir on onbes senede..sen nediyon bilader..ya sahi akp yi ılıman İslamcı parti olarak iktidarda tutup tr de halifelik bilem dusunuyolarmışş.vs vs vs
bu arada bayadır yazısmadık..nerde bu galvani sesi, cıkmadı demiştim..yazdın

selamlar saygılar hurmetler...