Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.04.2004, 16:52
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard biz gayba inanırız!!!!

yani bak dikkatini cekerim ki bu durumun yanlis oldugunu da yine düsman-kafir gördügün batidaki bilim adamlari yapiyor ve teori gelistiriyor yoksa dogudaki tembel adam sadece batiyi suclamakla yetiniyor)

geri kalmışlık diye bir sey yoksucluluk psikolojisine girmesi gereken varsa batıdır..ilericilik sen ne dersen de patlatılan atom bombalarıyla oldurulen milyonlarla es anlamlıdır…dunyanın defaatle yok edilebilecegi bir sınıra gelinmesi yani bu ihtimalin olması batının ileri diil zorba oldugunun delilidir..dünya defaatle yok edilebilir durumdadır bugun..bilim bunu yapabilecek durumdadır…bunu dusunebilmiştir..bu riski hangi hakla almıştır ve buna ilericilik diyebilmiştir..??

tembellik edip batıyı suclamakla yetinmiyorum…İslam alimleri İslamcılık siyasi perspektifinde 250 yıldır benim soylediklerimi soyluyorlar zaten…yani batının zorba oldugunu ileri olmadıgını islamın tartısılamaz oldugunu eger batı karsısında kazanacaksak(tekrar)İslamlaşmaktan baksa care olmadıgını defalarca soylemişlerdir…batıda suregiden tartısmalardan da bihaber diliz…onların tartıstıkları sey ilericilik diye bir sey yoktur meselesi diildir…İslam eninde sonunda gene eski donemlerine ulaşma egiliminde ve azmindedir..ne yapcaz tartısmalarıdır…yapmaya calıstıkları moderniteninn postunu cıkarıp muslumanlara dayatmaktır…eger İslam dunyaya yine soz sahibi olarak cıkacaksa bunun kontrolu biz de olmalı muslumanlar varolan sistemin bir parcası olmayı kabul etmelidirler dayatmasının bahsini ettiğim fikri dayatmalarının felsefi alt yapısını hazırlamalarıdır..samimi olan birkaç kişinin dısında batılı zihin kendi modernitesinin ve zenginliğinin hortumculuktan geldiğini bildigi için ve fakirleşmeyi asla kabullenemeyecegi için ilericilik gericilik felsefesini sorgulayıp da dunyanın gerisini serbest bırakamaz…ayrıca islamdan baksa bir muhalif de yoktur…tum dogu dinleri ve felsefeleri cozulmuş batı tum bunları malzeme etmiştir kendisine…post modernizmin surrealizmini de bu hayalperstliklere baglayabiliriz ancak..yoga tr de niye yayılır bu kadar…insanlar neden habire yinglerler yanglarlar da hala Avrupalı kalmaya devam ederler…islamdan baska tum fesefi ve toplumsal dinamikler cozuulmus ve yok edilmiştir…batı kendisi dısındaki hicbir varlıgın yasama sansını bırakmamış yasama alanını yok etmiştir…

İslam sa bahsini ettiğin digerini dıslama yok etme digerine dayatma otekileştirme ve oteki yi benzestirme gibi bir anlayısı kesinlikle hicbir devrinde ortaya koymamıştır…tuna boylarına 300 yıl yerlesen muslumanalr bolgeden cekildiginde kendisi musluman olmus halk dısında muslumanlastırılmaya tabi tutulmus bir halk yoktur…Anadolu da bile kurtulus savasına kadar buyuk bir hristiyan nufus 1000 yıl gibi bir sure kendi dinini yasayabilmiştir..bugun dahi hala ysamaktadırlar..ermenilere milleti sadıka diyen bir anlayısı goz ardı edemezsiniz..batı geldigi bolgeyi yok etme baskalastırma somurmege dayalı bi anlayısla yayılır..dolayısıyla merkeziyetciliği digerini yok saymasına ve digerinin neyi varsa merkeze akıtmasına baglıdır..islam ise karsılatıgı rakibini yok edip varlıgını merkeze akıtmaya ve cevreyi kendi etrafında kumelendirmeye dayalı bir perspektife sahip dildir…İslam hristiyanlıgı museviligi ehli kitab olarak gorur..onların yasam alanlarına dokunmaz..benzestirmeye ugrasmaz…tarihe bir bakarsan gorursun ne demekliğimi…

İslamı yalnızca muslumanlar anlar demekte elbette ki haklıyım…arkadas ben gordugumu duydugumu soyluyorum…Allah vardır birdir ve ilah olan yalnızca odur..Muhammed sav onun kulu ve elcisidir…kuran tek haktır…bunun dısında bir hak yoktur…olumden sonra hayat vardır…yok diyebilir misin..gormedigin bir seye yok diyemezsin…size gulyabani edebiyatından bosa bahsetmedim…ve sizden ayrılan en temel yanımızı da en son soylemiştim son soz olarak BİZ GAYBA İNANIRIZ..bu sizi bizden ayıran noktadır…sen buna hayal diyorsun..bense sana gordugumu soyluyorum…ben eminim ama sen gormediğin için yok sayıyorsun…dolayısıyla..olumden sonra hayat olduguna gore ve herkes için bir sorgulama var olduguna gore ben cihad ederken insanlıgın hayrına hareket etmiş olurum..oteki dunyanın varlıgından olerek savasarak ilmi yani kuranı yayarak tum dunyayı haberdar etmekle mukellefim..yani benim yaptıgım dayatma diil…ben islamı dayatmam..DİN DE ZORLAMA YOKTUR..bur da yanılıyorsun tek gercek kurandır ama ben bunu dahi dayatmayacak kadar yumusak bir anlayısa sahibim..din de zorlama yoktur…kimse zorla musluman yapılamaz…muslumanların bir endulus utancı yoktur…İslam bireysel aklı ozgur kabul eder…batının beyne hucumunun zerresini goremezsiniz islamda…ozgur aklın ozgurce dusunebilecegi bir ortamı saglamak içindir cihad ..islam bu ozgurlugu saglamak için yayılır..OTEKİNİN TUM ZENGİNLİKLERİNİ HORTUMLAMAK İÇİN DEĞİL…msulumanların kontrolu sagladıgı yerde zulmu haklı cıkarmayacak zulme dayanmayacak tum inanclar serbestce yasar…HERKES AKLINI İYİ KULLANAMAZ..islam bunu da bilir..iyi bari tamam yasayacaksan yasa der kendi dısındakilere…kerhen de olsa yasama alanına dokunmaz…serbest bırakır…bunların tartısılması kor dugumden oteye gitmez…islamın yegane hakk oldugunu tek yasama tarzı oldugunu bilen insanın bunu dayatmamasıyla batının yuzlerce yıllık emperyalizmini bir kıyasla bakalım…pardon 300 yıllık..uleng bir amerika ya cıktınız..kıtanın yuzde 99 unu oldurdunuz be..elinsaf…kıtadakiler oldu diye çalıştıracak adam bulamadınız guney afrikayı amerikaya tasıdınız…cunku onlar insan bile degildi…ama İSLAM AFRİKA DA 700 LU YILLARDAN BERİ VAR…1300 senedir orda İslam..ve hala yamyamlar yamyamlıgını surduruyor…ve hristiyanlık orda yasamıştır bin yıldur…sen neyle neyi kıyaslıyorsun…