bati masum diil ve geri kalmışlıkta TEK FAİL şüphesiz..çünkü geri ileri gelişmiş az gelişmiş gelişmekte olan,fakir guney zengin kuzey,vs vs vs tabirleri uyduran batıdır..ben bu kavramları kabul etmiyorum..batı tüm bu gerilik ilerilik sacmalıgında tek faildir cunku kendisini ileri ilan edip otekini geri ilan ediyor ve digerlerini zorla ilerletme hakkı oldugunu iddia ediyor…benim anlatmak istediğim sey budur…ileri diye bir sey yoktur ki geri diye bir sey olsun..batı zorbalıgı vardır…her alanda …istersen bunu tartısalim.teknolojik medeniyeti..teknolojik ileri gitmişlik i ustunluk kabul edene soylersin sozunu...ileri diye bir sey var mı yok mu…ileriyi kabul etmeyince donup İslam alemine eleştirmek diye bir sey dusunemiyorum…kullandıgın kavram yanlış..o yuzden islamın kavramlarını yalnızca muslumanlar anlar dedim..islam eleştirilemez….herhangi bir felsefi doktrin degildir islam..
İslam aleminin siyasal parcalanmıslıgını gucsuzlugunu anlatmaya calısıyorsan kendi baskentlerindeki buyukbaslara sor…kasdın fakirlikse hakeza oyle..ama yasam tarzındaki moderniteye gore yapılan kıyaslmalar sonucu cıkarılan yaygaralarsa.mesela zina edenlerin taslanması vs vs...işte orda dur derim..islam herhangi bir toplumsal yapıyla kıyaslanamaz…İslam yegane biricik tek anlayıstır…eger islamın alnlasılıp yasanmasında bir problem var diyorsan da bu bizi ilgilendirir….muslumanların kendi meseleleridir…kefere bize dinimizi ogretemez…
1-demokrasiyi batı icadı diye kucumsemiyorum..pardon kucumsuyorum..kabul etmiyorum zira gerek duymuyorum..hem neden kucumsemeyeyim…platon yerin dibine sokma hakkını buluyo da kendisinde ben de bir musluman olarak neden tepeden bakmayayım..sizin anlamadıgınız sey islamın dısında hicibir sey mesru diildir..demokrasi eger kullaılacaksa İslami esaslara uygun olarak yeniden anlamlandırılıp kullanılır..buna da demokrasi denmez cunku İslam kavramlar konusunda cok tizdir..herhangi bir sekilde kafirliği cagrıstıran herhangi bir seyi kesinlikle kavramsal cerceveye tasımaz…peygamber kafirlere benzememek için tırnaklarını bir ters bir duz kesmiştir

gerci anlayamazsınız ama gene de soylemiş bulunduk..he su basortusu meselesinde demokrasi demeçleri verenlerden farklı konusurdum..haklısınız..bir sey diyemem..turban demokratik bir hak diildir..insan hakkı baglamında anlasılan kavram uzre de bir hak dildir..basortusu musluman kadının yegane kimliğidir..dini bir butunluktur..demokratik hak olarak nitelenip de basitlestirilemez zira demokrasilerde taviz ve karsılıklı uzlaşı cercevesinde bazı hak mahrumiyetlerini kabullenme vardır..islamın sadece kendisi haktır..dolayısıyla demokratların buyurdugu hakları da reddediyorum..yane basortusu demokratik bir haktır kullanılmalıdır diyenleri..ihitiyacımız yok bilader …mesele muslumanların siyasal alandaki beceriksizlikleri ve de batılıların kurdukları duzenin simdilik saglamlıgıdır..mesela tr de tum darbelerin duzenleyicileri bellidir!!!o duzen elbet bozulacak cunku bu Allahın emridir..aksi halde kıyamet kopar…sahi siz ote dunayaya inanıyor musunuz..??inanmıyorsanız islamı hiç mi hiçanlayamazsınız....
2-yoo hic de talihsiz diil bilakis durust bir beyan ve batılılar bunu cok iyi bilir..haclı savaslarından ve Osmanlı akınlarından bosuna bahsetmedim herhalde..tuna boylarında salınma tarizini anlayamamanız sizin için talihsizliktir derim..batı buyuk istahla sarılmış 300 yıldır içiyo zaten musluman ve mustazaf kanı..sen umursamıyorsun ama bu kan ucyuz yıldır zaten akıyo..anlamamışsın kusura bakma..cihada sarılma bahsi de her daim gecerli…

uc yuz yıldır kan akıyorsa uc yuz yıldır cihat suruyo demektirpardon c,ihat 1400 yıldır suruyo..cihat her zaman tek caredir.(aksi halde kıyamet kopar..bildigimiz kıyamet İsrafil as sura ufleyiverir maazallah!!).iş burada gene tuna boylarına dayanıyor

yahu turkler avrupaya babalarının hayrına yapmadılar o kadar akını dimi..ayrıca islamda her zaman buyuk olucaksın diye bir kaide de yoktur…insanların yasadıgı bir dunyada zalimler de uzun sureli iktdarlar yasayabilir…işte muslumanlar bu zalimlere karsı durmakla mukelleftir..ileri geri bilmem gelişmis de aaz gelişmis dalaverelerine kanarsak nerde kalacak cihad etmek..adamlar zalimdir…kotu kotudur..kıyas edilmez..zalimle uyusulmuz..anlaşılmaz..hak verilmez..zalimin iştahından korkaydık …!!
3-tuna boylarinda at kosmayi daha cok beklersin gibime geliyor

)..cünkü artik at sirtinda kosmayla,bilek gücüyle,kilic sallamayla olmuyor bu isler..güc bilgi sahibini elinde artik.
bilgi ise ancak demokratik ve elestirel düsünce ortami yüksek toplumlarda gelisir..o toplumlarin da kim oldugunu hatirlatmaya gerek yok.. cumlesi sana ait…katılmadıgımı en basta soyledim…muslumanların dunya tasavvuru bambaskadır ve su yasanılan dunya da bu tasavvurun hayata yansımış goruntusu yoktur..muslumanların temel gorevi bu tasvuvuru bu tasavvura dayala hayat nizamını ve ahlakı yeniden tanzim etmektir…bu esnada surekli cihad etmekle yukumlu oldukları için de iyi donanımlı olmak zorundadırlar…sen mulumanları kucumsemek de hala diretiyosun…bahsini ettiğin toplumsal yapının işleyişinden gecen yazıda bahsettim..

demokratik toplum ideal ongrusuyle aldtamışlıgı beraberinde tasıyor…hem sahi DUNYA SİSTEMİ DİYE BİR SEY VARKEN NASIL BAHSEDİYORSUNUZ DEMOKRASİDENANLAMIYORUM B,İLADER..SİSTEMİN LORTLARI DEMOKRASİYİ TOPLUMLARIN AFYONU HALİNE GETİRMİŞTİR..vvaska bir sey dimiycemm..ani bu kadar yuk altında cennete girme derdiyle ugrasan isnaları dunyaya saplanmıs ve olumden sora diye b,r sey bilmeyenlerden bilgize zayıf oldukalrını soylemeniz sizin degafletinizi gosterir..rkadas bilgi sadece VAHİYDİR…vahyin duısında bilgi yoktur..ya da vahyin onghorusunde sekilenir bilgi.yani kuaranın..yani dindısı b,r alan yoktur..o yuzden islamı anlayamazsuınız…ayrıca muslumanların anlayısları tek dunyalık olmadıgı için de GÜÇ takıntları yoktıur..hicbir musluman bilgisini yok etmede somurmede asagılamada baskı lamada dayatmada kullanamaz… “belam” kavramını bir arastır… sen de dedin ya işte batılı anlayıs bilgiyi hegomanyasının delili uzantısı saymaktadır…İslam bunu asla yapmaz..dusundugu anda bile İslam olmaktan cıkar…gucun bilgi sahibinin elinde olması bilginin guce sartlanmışlıgını yansıtır..su da var evet muslumanlar her zaman her ketsen gucludur..olurler cennete girerler..yaralanırlar..cennete girerler…malları gap edilir yada mallarını sarfederler cennete girerler..arkadas islamın tum ongorusu cennet cehennem kuran peygamber melek ah,ret gibi kavramlar etrafında sekilenir..olunce nennete giden neden korkar solene….ama haksız bir cana kıyan sa ebedi cehennemlkitir bunu da bilir unutmayın…!!!!!asagılık komplxine kaplımış gibi mi konusuyorum?????

reca ederim lutfen…butun suc batıdadır..muslumanların en buyuk sucu bahsini ettiğiniz komplexe yakalanıp guc endisesiyle hareket edip batının devliğini yani ucubeliğini hormonlulugunu algılayamayıp sucu n kendilerinde de oldugunu kabul etmeleridir..muslumanlar niye geri kaldı diyenler en buyuk sucu işlemişlerdir…cunku İslam guc esasına değil hak esasına gore dir…bu hakk da Hakk tarafından belirlenir..dolayısıyla sadece muslumanlar haklıdır..Hakk onlarladır..onların yanındadır…dolayısla musluman olan ya da olmayan tum insan tekleri yalnızca muslumanlardan hakk ettikleri muameleyi gorur…muslumanlar hak edenin hakkını verir..yoksa Allah hesabını sorar..hakedenin de cezasını verir…bu haysiyet onur ve vakar gerektirir..u da guc!!elbet bir gun gene tuna boylarında salınırız beyefendi..haklıya hakkını haksıza da hak ettiğini veririrz..ama ilkönce sadece yalnısca muslumanların HAKKlı oldugunu bilerek ve asla unutmayar ve hiçbir zaman kyffar karsısında KOMPLEXE DUSMEYEREKK..
Su da var muslumanların işi cok zor….bu zorluk kendimi suclu hissetme psikolojisine yakalanmam anlamına gelmez..anlamak için MUSLUMAN OLMAK LAZIM…sonsoz..biz gabya inanırız …!!!