YazInIn ba$LIgIna bakarak kadInLarLa ilgili bir$eyler yazacagImI dü$ündüyseniz $imdiden söyleyeyim *tam degil*

.
Bu yazImda tatLI adLarI ile ilgili akIL yürütmek istiyorum.DogaLLIkla, kadInLarLa olan baglantIsIna da deginmeyi dü$ünüyorum.
Dört sene önce Urfaya gitmem gerekiyordu, bu benim ilk dogu ziyaretimdi.Ehhh Urfaya gidilirde, oranin en me$hur ve nefis yemekleri yenmezmi

. Bende bu yüzden o me$hur kebaplarInIn ardIndan yörenin en mükemmel
tatLIsInI da istemeden edemedim tabiki ( huyum kurusun, tatli hastasIyIm

.... *Bir patLIcanLI, bir de $ILLIk*.
*$iLLIk*, biraz kaLInca acILmI$ bir hamurun icine fIstIk kIrmasI serildikten sonra dürüm yapILIp, üzerine tatLI $erbet dökülerek yapILan
bir tatLI. $erbeti bol bir tatLI oLmasIndan dolayI kendisine *$ILLIk*
deniyor diye dü$ünüyorum. Bana sorarsanIz kelimenin özünün Farsca olma olasILIgI yüksek..
Özbekler sümüklüböcek ve salyangoz`a *$ILLIk kurt* diyorlar. Biraz vIcIk vIcIk oLmaLarIndan kaynaklanIyor olabilir.
BazILarInIn bazI kadInLara *$ILLIk* derken kesinlikle bu sesleni$in icinde büyük bir a$agILama oLmadIgInI sezmi$imdir. Yani, *$ILLIk* demek hicbir zaman *o....* demek degildir.
Hatta bu sesleni$te bir ho$görü sevecenlik ve sempati vardIr. Bunun nedenini de, *$ILLIK*`In bu kadar güzel bir tatLI olmasIna bagLIyorum.(üfff canIm cekti

(
Ne kadar ugra$IrsanIz ugra$In, a$agILanamIyor.
Yillar icinde $unu ögrendim. Her yörenin kendine has ve öz küfürleri vardir...bu insanlar bunlari sarf ettikleri zaman, kirici bir niyyetde yapmazlar.
Küfür *ana avrat düz sövmek* degildir !
sevgiLerLe NazLI