Daum"a Biraz Ayıp Etmiyor Muyuz?
Fenerbahçe ile çok büyük benzerlikler taşıyordu bize imza attığında Daum"un içinde bulunduğu durum ; Geçmişte yaptıkları ve yaşadıkları onca şey unutulmuş, insanlar kendisine karşı yıllardır biriktirdikleri kinlerini ve komplekslerini kusma peşindeydi adeta.
Her insan, ekip ya da kurumun profosyenel yaşantısı boyunca yaşayabileceği iniş-çıkışlardan birisini yaşayan iki büyük isim yine büyük umutlarla bir araya gelmişti. Başta Sayın Başkan olmak üzere yönetimin ve de camianın tam desteğini alan Daum adeta kendisini yeniden ispat etme savaşına girdi ve şu andaki görüntüye bakılırsa da büyük cephelerde sancağı ele geçirmek üzere.
Bu noktada benim kafama takılan bir soru var; Her geçen gün daha da "Sanıyorum sonunda aradığımızı bulduk!" diye düşünmemize sebep olan ve yıllarca burada kalıp bizi yurtiçi ve yurtdışı her alanda başarıdan başarıya koşturmasını beklediğimiz Daum"a biz taraftarların, daha doğru bir deyişle tribünlerin, desteği ve yaklaşımı ne durumda?
Hemen yanlış anlaşılmasın, tabii ki de Daum"a destek verilmiyor filan demiycem, beni üzen ve de düşündüren konu Daum"un ne maçlardan önce ne de sonrasında tribünler tarafından tezahürat yapılmaması ya da tribüne çağırılmaması. Örnek vermek gerekirse Mustafa Denizli zamanında yaşanan elektriği henüz görebilmiş değilim Daum ile tribünler arasında. Bunda da hatalı olanın biz, yani tribünler olduğu kanaatindeyim. İster ihmalkarlık diyelim, ister gözümüzden kaçan bir nokta ama ne olursa olsun en kısa zamanda bu konuda tribünlerin önde gelen isimlerinin bir araya gelip bişeyler yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
Nasıl ki Ümit Özat ile başlayıp Ali Güneş ile devam ediyor, Nobre ve Pierre ile coşkumuzu doruklara çıkarıyor ve her oyuncuyu maç öncesinde ısınırlarken tek tek tribüne çağırıyorsak bunu Daum için de uygulamalıyız.
Umarım bu konuda harekete geçilir ve Sebat maçından başlayarak Kadıköy"de bundan sonra her maç öncesinde bütün takımı tribünlere çağırdıktan sonra sıra Christoph Daum"a gelir ve O da bu çağrımıza kulak verip tribünleri selamladığında Mabed şu seslerle inler;
"Şampiyon yap bizi, Christoph Daum!"
|