Bos paket ...?
Adam 3 yasindaki kizini, gayet pahali bir hediyelik kaplama kagidini ziyan ettigi için azarlamisti. Küçük kiz, koskoca bir paket altin yildizli kagidi bir kutuyu egri bügrü sarmak için kullanmisti ...
Yilbasi sabahi küçük kizi, paketi getirip: "Bu senin, babacigim" dediginde çok üzüldü.
Acaba gereginden fazla mi tepki göstermisti kizina. Bir gece evvel yaptigindan utanarak, kutuyu açti. Fakat kutunun içi bostu. Kizina gene çikisti:
"Birisine bir hediye verdiginde, kutunun içinde bir sey olmasi lazim. Bunu da mi bilmiyorsun, küçük hanim?"
Küçük kiz gözlerinde yaslarla babasina bakti. "O kutu bos degil ki, baba! Içini öpücüklerle doldurmustum!"
Babasi o kadar çok üzüldü ki, kostu, kizina sarildi. Beraberce agladilar.
Adam o kutuyu ömrünün sonuna kadar sakladi. Ne zaman keyfi kaçsa, ne zaman morali bozulsa, ne zaman kendini kötü hissetse, kutuya kosar, içinden minik kizinin sevgi ile doldurdugu hayali öpücüklerden birini çikarirdi.
Aslinda bütün insanlara böyle bir kutu mutlaka verilmistir. Zor zamanlarda bu kutuyu çikarip içine bakabilmeyi basarmak, mutlulugun anahtarlarindan biri olsa gerek.
Umarim hayat boyu zor zamanlarinda sizi mutlu edebilecek, böyle sayisiz kutulariniz olur. Birini ben gönderiyorum size.
Içini dostlugumla, sevgimle doldurdum ...
Onu iyi saklayin!
☺☺☺
|