selam kalemimden,
evet gayet güzel duygusal yazmissin ama yazdiklarina dikkatli okursam bize söyle bir mesaj verdigin izlenimi geliyor aklima;len türk sen türksün kendini asla unutma,avrupanin teknolojisini alsanda kültüründen kac..
simdi birincisi bana göre; sunu alalim bunu almayalim falan bu önceden düsünmekle olmuyor.alisveris yapar gibi teknolojilerinden su kadarini alalim,kültür ve demokrasilerilerinden su kadar olalimla olmaz..
benim fikrimce su yol bana sakat geliyor; "avrupanin teknolojisini alalim kültürü ile falan ilgilenmeyelim..
türkler yillardir bunu denedi..almanyayi sadece DM olarak gördüler ve geri kalan seyleri gavur eseri diye almayi bosver,anlamaya bile calismadilar.(ki ben ce esas mesele de burda yatiyor: sorun bir seyleri almak veya vermek degil,ötekini ve öteki kültürü anlamaya calismakdir mesele..)
-cünkü ancak o zaman anlariz ki bu bati sadece o teknolojinin sayesinde kalkinmamis,daha dogrusu teknoloji dedigimiz sey gökden zembille inmemis..bunun gerisinde koca bir bilim ve sanat tarihi yatiyor(positivizm.rönesans,reform)
simdi akilli oldugunu sanan türk sadece cep telefonunu ve computeri alayim diyor..ondan sonra da dönüp soruyor ya bendede bunlarin kullandigini kullaniyorum ama beni disliyorlar..
ve senin anlattigin sakat manzaralar batiya özenmekten kaynaklanmiyor..daha dogrusu var bu özenti ama bu sadece var olan bir boslugun sonucu yani yikintinin sebebi degil sonuclarindan biri.
saygilar-don-
|