Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.03.2004, 20:18
unknown

Standard a. yildirim dan fener cumhuriyetine msj

Başkanımız Aziz Yıldırım, Birinci Süper Futbol Ligi"nin ikinci yarısıyla birlikte daha iyi bir ekip olduklarını söyledi. FB TV"nin canlı yayınına katılan Yıldırım, bu programda yaptığı açıklamada, sezona 3-0 İstanbulspor yenilgisiyle başladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: ""Yeni bir takım olmamızdan dolayı bu sonuç normaldi. Ancak Akçaabat Sebatspor, Diyarbakir ve Samsunspor maçlarında da puanlar kaybettik. Beşiktaş karşısında hakettiğimiz galibiyeti alamadık. Biz puan kaybettikçe ve Beşiktaş kazandıkça puan farkı oluştu ve 11 oldu. Ancak ikinci yarıyla birlikte daha iyi bir ekip olduk. Tam bir kolej havasına girdik ve aile olduk. Geçen gün gazetede yedek oyuncularımızın halay çekerken fotoğraflarını gördüm. Bu büyük bir olaydır. Bunun iyi analiz edilmesi lazım.""

DAUM VE TEKNİK EKİBE ÖVGÜ
Takımın olumlu gelişmesinde teknik direktör Christoph Daum ve ekibinin büyük katkısı olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: ""Bundan dolayı kendilerini kutluyorum. Rakibimiz Beşiktaş da herşeyin yolunda gideceğini düşünüyordu. Ancak biz kazandıkça kendimize güvenimiz geldi. Beşiktaş ise kaybedince psikolojik olarak geriledi ve sinirlendi. Şu anda öndeyiz. Hakemler hatalarını en aza indirip, tamamıyla doğru kararlar verirse bu sezon yarışı Fenerbahçe önde tamamlar diye düşünüyorum. Ayrıca Fenerbahçe"nin şu anda oluşturduğu kadro hem Türkiye"de, hem de Avrupa"da önümüzdeki yıllara damgasını vuracaktır.""

2 YIL DAHA YÖNETİME TALİP OLACAĞIZ
Başkanlıkta 6 yılı geride bıraktığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti: ""Başkanlıkta 7. yılıma giriyorum. Kongreye tek aday olarak gidiyoruz. Beraber yola çıktığım dostlarımla 2 yıl daha yönetime talip olacağız. Kendileriyle bir ekip oluşturduk. Bu ekibin dağılmasını istemem, ne var ki kendi özel durumları sebebiyle ayrılacak olan birkaç arkadaşımız olabilir."" 6 yıl önce ""Herkes bir gün Fenerbahçeli olacak"" sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Yıldırım, ""Bunun anlamı, Fenerbahçe"yi dünya kulübü yapmak, herkesin imreneceği ve taraftarı olmak isteyeceği güçlü bir Fenerbahçe yaratmaktı. Geldiğimiz bu noktada bunun için önemli bir yol katettik"" dedi.

HALKA ARZ
Halka arzın onayını 2 yıl önce genel kuruldan aldıklarını anlatan Yıldırım, uygun koşulların oluşmasını ve doğru zamanı beklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: ""Bunda da ne kadar başarılı olunduğu ortada. Amacımıza fazlasıyla ulaştık. Kulübümüzün halka arzı, Galatasaray ve Beşiktaş"a göre daha başarılı gözüküyor. 35 binden fazla kişi, halka arz için başvurdu. Kısaca beklediğimizi, hatta daha da fazlasını gerçekleştirdik.""

AMATÖR ŞUBELERİN DURUMU
Yıldırım, programda amatör şubeler konusunda da açıklamalarda bulundu.Yıldırım, erkek basketbol takımının durumuna üzüldüğünü vurgulayarak, ""Gelecek yıl erkek basketbolunda da gelişmeler yaşanabilir. Bayan basketbolunda ise büyük başarılar yaşıyoruz. Voleybolda da gelecek yıl şampiyonluk istiyoruz"" dedi