Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.03.2004, 21:09
unknown

Standard sari lacivert devrimi basladi

bizler EVRİMSEL DEĞİŞİMİN temellerini ,değişmemiz gerektiğine inanarak attık.
gün artık o gündü!
kulüp ve taraftar genetiğinin açtığı yaralar artık çekilmez bir hal almıştı.Yıllarca çekilen acılara birileri artık dur demeliydi.
""değişimin gerekliliğine inancımız"" bu yolda atılan ilk adım oldu...
çünkü artık "" DEĞİŞİMİ"" doğru anlamaya,doğru tanımlamaya başladık,
evet!! Değişim , artık statükonun ta kendisiydi.
değişmemizin gerekliliğini düşüncelerimizle tanıdıktan sonra yaşama geçmek hiçte zor değildi artık.temel girdiler şunlardı;
1- yönetsel özgürlük.
2- kulübün öz kaynakları ve tesisleşme.
3- ekonomik girdileri sağlayan kaynakların çoğaltılması.
4- futbol takımına bakış perspektifini,çağdaş futbol kriterleriyle örtüştürerek,futbol bilimine açık prim tanıma.
öyle zannediyorumki ,sıraladığım ilk 3 madde için fazla bir şey yazmaya gerek yok.çok yazıldı ,çizildi bütün bunlar.
gelelim 4. maddeye;
FUTBOL TAKIMINA BAKIŞ PERSPEKTİFİNİ,ÇAĞDAŞ FUTBOL KRİTERLERİYLE ÖRTÜŞTÜREREK,FUTBOL BİLİMİNE AÇIK PİRİM TANIMA; .... Evrimsel değişimin etkilerini hissedebilmek için olmazsa olmaz bir kuraldı bu.taraftar,yönetim ve camianın önemli bir kısmı, bu ilkenin etrafında bütünleşiyor,taviz vermeden ,sabırla ve istikrarı gözeterek tek yumruk haline gelmeye çalışıyordu.
sabır,takım ruhu,istikrar kavramları artık tanınmaya başlanmıştı.türkiye ve avrupadaki başarı örneklerini çok iyi analiz eden yönetim artık doğru olan lideri seçmeliydi.bu kez seçim doğru yapıldı ve hepimizin onay verdiği teknik adam artık takımın başındaydı.yönetimin böyle bir teknik adamda karar kılmasının en büyük sebebi, aslında KAFALARIN DEĞİŞİMİYDİ.
yönetim,taraftar ve camianın belirli bir kısmı;
futbolun koşarak ,mücadele ederek oynanması gerektiğini
takımın bir ruhu olması gerektiğini,
başarının bireylerle değil,takım oyuncularıyla geleceğini,
çağdaş futbolun,oyunun tek yönünü oynayan futbolcularla oynanamayacağı gerçeğini,
başarının genç,dinamik olmakla birlikte1. sınıf futbolcu adaylarıyla geleceğini,
yabancı oyuncunun şöhretli ve verimsiz yıldızdeğil ihtiyaca ve sisteme uygun takım oyuncusu olması gerektiğini,
hücum presin ne olduğunu,
taktiksel sabrın getirilerini,
yavaş yavaş kavramaya başlamıştı.

bütün bunlar FENERBAHÇE takım kültüründe hiç bir zaman olmadı.olmasına izin verilmedi ve yıllarca""FENERBAHÇE seyircisi görsel yönü olan,teknik yıldızların sovuna dayalı futbolu sever"" aldatmacısı ve çağdışı yaklaşımının içine sığdırıldı.bugün bile hala o gayretler bizden esirgenmemektedir!!

evett!! SARI-LACİVERT devrim artık gerçekleşiyor.bütün mesele yakaladığımız doğrulara eskisinden daha fazla sahip çıkmak ve sabırla ,bilimin ışığında futbolun doğrularından asla taviz vermemektir.

SARI-LACİVERT devrim sürüyor , bitmedi. daha önümüzde katedilmesi gereken uzunca bir mesafe var.....