Bayram Yağcı istifa etti!
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yağcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Beşiktaş ile Samsunspor arasında yapılan olaylı maç sonrası medyada yer alan açıklamalarıyla gündeme gelen Yağcı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Levent Sosyal Tesisleri Aydın Doğan Eğitim Merkezi"nde düzenlediği basın toplantısında istifasını duyurdu.
Yağcı, Türk futboluna kara bir leke gibi düştüğünü belirttiği Beşiktaş-Samsunspor maçının sonrasında yaptığı açıklamaların bu sürecin başlamasına neden olduğunu belirterek, ""Televizyonlarda yaptığım konuşmalardan hiç pişman değilim ve sözlerimin arkasındayım"" dedi.
Açıklamalarının büyük bir bölümünde özellikle Futbol Federasyonu"nca verilen bir çok konudaki kararda standart olmadığını anlatan Yağcı, istifasının erdemli bir davranış olduğuna inandığını vurgulayarak, gerek Futbol Federasyonu"nun, gerekse Beşiktaş camiasının zarar görmesini istemediğini kaydetti.
Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
""Yaklaşık 1.5 aydan bu yana medya ve kamuoyu Birinci Süper Futbol Ligi"nde birinci ile ikinci takım arasında puan farkı açılırsa ligin tadının kaçacağı ve reytinglerin düşeceği gibi yorumlar yapıyor. Bunlar söylenti şeklinde dolaşırken, birinci takımın ikinci devredeki ilk maçında böyle bir gece yaşanıyorsa, şampiyonluklara futbol dışı unsurlar karar verecekse, bununla mücadele edeceğimi ve böyle çark oluşursa savaşarak bu çarka çomak sokacağımı söyledim. Böyle senaryoları söyleyen ve iddia eden ben değilim.
Bu olaylar karşısında benden hiç kimse 3 maymunu oynamamı beklemesin. Ben 15 milyonluk Beşiktaş camiasına sorumluluk taşıyan bir insanım. Böyle olaylar yaşanırken ben bir koltuğa esir olamam."" Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy"un geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında kendisi için söylediği bazı sözleri de hatırlatan Yağcı, ""Sayın başkan benim 3.5 yıl boyunca Beşiktaş taraftarı gibi çalıştığımı dile getirdi.
Ben federasyon kapısından girerken formamı arabada bırakarak girdim. Bunun ispatı da Beşiktaş ile ilgili alınan bazı kararlara katılmamama karşın muhalefet şerhi koymadığım gerçeğidir. Formamı çıkardım, ancak kalbimdeki renkleri silmedim. Yönetimdeki diğer arkadaşlarımın silmediği gibi"" şeklinde konuştu.
Beşiktaş-Samsunspor maçının ardından söylemediği bir çok sözün kendisine mal edilmeye çalışıldığını anlatan Bayram Yağcı, toplantıda yakasındaki Türkiye Futbol Federasyonu rozetinin altına Beşiktaş rozeti taktı.
Yağcı, toplantıdan sonra Futbol Federasyonu"na gidip istifasını vererek çalışma arkadaşlarıyla vedalaşacağını da bildirdi.
Kaynak: sporline.com
|