Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.01.2004, 02:30
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard 65array Yazarlari ve BJK-SS:

Fantezik (www.fanatik.com.tr) gaztesinden yazarlar: Oguz Dizer ve Halil Özerden alinmalar.

Halil Özer:
&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&g t&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt& gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt
Papila?nın ardından
Herhalde Türk futbol tarihinde ilk kez bir hakem iyi yönettiği maç yüzünden bu kadar çok eleştiri alıyor. Ve neredeyse ?Neden bu kadar iyi maç yönettin?? diye yerden yere vurulacak. Cem Papila?nın Samsunspor maçında verdiği her karar tek tek, kare kare büyüteç altına alınırken, Beşiktaşlılar?ın bile söyleyecek fazla sözü kalmaması gerekir. Yapılan savunmalar ve saldırılar Türk futbolunun içinde bulunduğu hali daha beter bir hale sokarken başkanıyla, teknik direktörü ile gaf üzerine gaf yapıyorlar. Ve ne yazık ki Beşiktaş camiasında çok eleştirilen Çarşı Grubu bana göre olaya damgasını vurarak ?suç bizde? diyerek bir gerçekçilik örneği sergiledi.

Acaba neden hem Sayın Bilgili ve hem de Sayın Lucescu, Papila?nın kararlarını kabul etmekte bu kadar zorlanıyorlar? Oysa ben bu olayda en sağlıklı açıklamayı Başkan Bilgili?den bekliyordum. Örneğin kartopu savaşını ?eğleniyorlar? diye yorumlaması ile Lucescu?nun ?Pancu vurmadı ki!? yorumu arasında hiç bir fark yok. Ancak yine de Bilgili açıklamaların büyük bir bölümünde ortalığı daha çok velveleye vermek yerine camiasını da düşünerek yatıştırıcı açıklamalar yaptı.

Ama Lucescu için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bir çok Beşiktaş yazarının göz göre göre Papila?nın kararlarına itiraz etmesi ve inadına tersini savunması ne kadar çok komik gözükse de Rumen hocanın hiç bir komik yanı yoktu. Lucescu Galatasaray?da görev yaparken Gençlerbirliği maçında top oyundayken sahanın içine girmişti. Uzun süre ceza aldı. Önce ?heyecandan farketmedim? dedi. Ama Galatasaray Şampiyon olduktan sonra Milliyet ile yapılan röportajda ?O gün sahaya kasıtlı girdim. Amacım hakemleri ondan sonraki maçlar için harekete geçirmekti? dedi. Yani Lucescu hiç bir sözünü ve davranışını doğaçlama yapmaz. Her hareketi bilinçli. Bir satranç oyuncusu gibi son hamleleri düşünüyor. O yüzden Lucescu?nun sözlerini ben hiç bir zaman ?Ağzından yanlışlıkla çıktı? diye yorumlayamam. Ve bu yüzden diyorum ki Lucescu bu kez oyununu ağır oynuyor. Bu oyunun sonunda kendisi de dahil bir çok insan kaldırılması zor bir bedel ödeyebilir.
&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&l t&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt& lt&lt&lt

Oguz Dizer:
&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&g t&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt&gt& gt&gt
...
Nur içinde yatsın, Yurdaer Abinin sarhoş oğlu suçu medyada arıyor. Peki, bu memlekette herkes sarhoş mu da, suçu kendinden başka her yerde arıyor? Medyada, Digitürk?te, Şansal Ağabey? de, Erman?da, Demirören?de, TFF?de ve hakemde buluyor(!) Pekiii... Beşiktaş?ı şampiyonluğa, lig liderliğine ve son reziliğe kim itti! Beşiktaşlılar değil mi?

Spor, sanat, magazin, ekonomi, siyaset fark etmez. Güzellikler onlardan, çirkinlikler medyadan veya başkasından. Suçlar, küfreder, sözde kendini kurtarırsın. Peki, işler yoluna girer mi? Girer(!) ?I love you? hakeme fatura kesildiği yerde... Kartopuna oyun denilebilir mi? Veya tendona vurmaya iyi niyet!

Pazar akşamı mükemmel futbola ilk kurşunu sıkan Pancu?dur. Zago, bir bilinendi zaten. Sonra, İbrahim çanak tuttu. Ahmet?e yazık oldu. Pancu hakettiğini geç buldu. İlhan katılmasa, zaten ayıp olurdu!

Hakemlik dersi veren Cem Papila?nın doğrularını ve Samsunsporlu futbolcuların erdemlerini, Ozan Doğulu göremese neyse... O sarhoş. Beşiktaşlı futbolcular da kısmen haklı olabilir, çünkü nabızlar 120... Taraftar deseniz, galibiyetten başkasına aklı ermez ki... Ama ya tutarlı olması, yönetici sıfatını örneklemesi gerekenler? Onlara ne demeli!

Cem Papila ve Samsunspor futbolcusu, teknik ve idari yönetimi, tabii ki Başkan İsmail Uyanık, Türk futbolunda yeni bir ?milat?a imza atmışlardır. Kutlamalı, devamına duacı olmalıyız....
&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&l t&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt&lt& lt&lt&lt&lt&lt