Seyta bu yaziya cok kizacak!(4)
“Süpesiz seytan, insanin bedeninde damarlarinda kanin dolastigi gibi dolasir." Buhari-Müslüm. Hayat bir yönüyle de rüyadir ve insanoglu zaman zaman hayal kurdugu olur. ((Icimdeki seytani konusturdum.))
T. Insanlari nicin ve nasil kandirdigini, vesveselerini anlatirmisin?
S. Önce hangi seyden yaratildigimdan bahsedeyim. Biz yaratilis olarak siz insanlardan ve meleklerden farkliyiz. Insanlarin bir cogu bizlerin önce melek olarak yaratildigimizi daha sonra da cinlere dönüstügümüzü saniyorlar. Oysa ki biz dünde cindik, bugün de ciniz. Ve yarin da Allah“in huzuruna cin olarak cikacagiz. Yani bizler cinoglu ciniz. “İblis cinlerdendi…“18:50
T. Insalarin topraktan meleklerin ise nurdan yaratildigini biliyoruz. Peki sen hangi seyden yartildin?
S. Bizler önüne geleni kasip kavuran, yakip yok eden atesten yaratildik. Hamde ne ates! “Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık.“15:27
T. Yaratildik ifadesini kullandin, gercekten de Allah tarafindan yaratildigina inaniyor musun?
S. Ben hicbir zaman yaraticim alemlerin Rabbi olan Allahi inkar etmedim ki? Her ne hikmetse ateist olarak suclaniyorum. Ben ateistlerden beriyim. Yaratici nasil inkar edilir ki?
T. Secde edin! Emrinden önceki atmosferden bahseder misin?
S. Ortada hicbir sey yokken Allah ile melekler arasinda söyle bir diyalok gecti; "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi." 2:30 Iste ne olduysa o anda oldu. Bu söz üzerine, üstüne kuma gelecegini isiten bir kadin gibi kiskaclik damarim kabardi.
"Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım.” Allahin bu sözüne melekler de sasirdilar. Hatta bunu söyle dile getirdiler; "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler.2:30
T. Melekleri bu sorusuna Allahin cevabi ne oldu?
S. Allah meleklerin bu sorusuna söyle yanitladi; (Rabb"in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." 2:30 "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da, içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi.2:33
Daha sonra sizleri yakindan ilgilendirecek olan, tüm meleklere ve biz cinler tek soruluk bir sinava tabii tutulduk "Secde" sonra bize söyle seslenildi; "Ben, kuru balçıktan, şekil verilmiş kokuşmuş çamurdan bir insan yaratacağım. Ben, onun yaratılışını tamamladığım ve ona ruhumdan üflediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın."15:28-29
T. Peki, bu soruyu cevaplaya bildiniz mi?
S. Bu soruya biz haric bütün meleklerin tamami cevapladilar; “Âdem"e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler.“2:34 Biz, basimiz iblis ve bir gurup cin bu soruyu cevaplamayi ret ettik; “İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.“2:34
T. Peki diyer melekler neden itiraz etmediler de, siz neden secde emrine itiraz ettiniz?
S. Onlar iradesiz varliklardir. Sadece verilen görevi yaparlar. Eger Allah onlar karincanin bagirsagina secde edin dese idi yine secde ederlerdi. Allahin emir ve yasaklarina itiraz eden siz insanlardan bircok insan gibi biz de bu soruyu aklimiza vurduk. Kendisine secde edecegimiz varligin gücüne baktik, yani yaratilisina. Bizden gücsüz yaratildigi icin secde etme iyhtiyaci hissetmedik.
T. Bana kalirsa ya siz, Allah“tan cok daha bilgilisiniz ya da akliniza cok güveniyorsunuz? Bence akliniz sizi yanitmis. Cünkü, eger Allah “dileyen secde etsin“ dese idi secde etmemekte hakli olabilirdin. Ama soru biraz farkli… Sizin itiraziniza karsi Allah“in cevabi ne oldu?
S. Söylediklerini adim gibi hatirliyorum; "Ey İblis! Ne oluyor sana da, secde edenlerle beraber olmuyorsun?"15:32 "Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten alıkoyan nedir?"7:12
T. Peki basiniz iblis ve yandaslariniz ne dediniz?
S. Basmiz; (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.7:12 "Kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde edemezdim."15:33 dedik.
T. Adem"den üstün oldugunuz da nereden cikariyorsunuz? Sizce emre itaatte midir yoksa yaratilisinizin maddesinden mi? Keza ates topraktan üstün olsun… Yinede secde etmeniz gerkmez miydi? Iste sizi seytan eden Allah"in lanetini üzerinize ceken bir suc! Seni yaratan, sana akili veren Allah sana emredecek ve sen de bu emri dinlemiyeceksin!
S.???????????????
|