Benim icin TANRI tektir :-)
Ne gök tanrisina, ne yer tanrisina, ne de savas tanrisina inandigimdan, sizin aksinize, Tanri`dan söz ettigimde, celiskiye düsmem. Benim icin Tanri tektir ve ondan baska da tanri yoktur :-)
Benim inandigim din Islam, hani kutsal kitabi Kur`an olan din. Sizi bilemem tabii, farkli bir dine inaniyorum diyorsaniz, öyledir.
Allah demekle, Müslüman olunmaz. Kelimeye, yüklediginiz manadir önemli olan.
Artik yazilarima cevap vermeme gerekcenize cok güldüm :-)
Tanri, yani ilah, yani yaradan, yani rab, yani hak anlamina gelen bir kelimeyi, küfür olarak algilayan birini her gün bulmak mümkün degil.
Umarim ne kadar gülünc duruma düstügünüzün farkindasinizdir. Tanri ifadesini tercih etmis, bir cok bilge var. Onlara da simdi küsüp, eserlerini yadirgayacak misiniz?
Bu arada, dogrudan size yöneltmis oldugum cogu sorulara zaten cevap alamadigimi, göz önünde bulundurursak, “sacma” bir gerekce uydurup, isin kolayina kacmaya calismaniza hic sasmadim.
Bir de, din hic bir seye alet edilemezmis. Dogrusu: Din, hic bir seye alet edilmemeli olmaliydi. Ama ne yazik edeneler her zaman oldugu gibi, günümüzde de mevcut. Biraz tarih ve siyasetle ilgilenmenizi öneririm.
Son olarak, siz bana bundan sonra cevap yazmamaya karar verdiyseniz de, ben yazilarinizi yorumlamai sürdürecegim. Kendimi bilirim, daynamam. Hem zaten size küsmemi gerektirecek bir durum da yok ortada :-)
|