Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.12.2003, 16:51
Benutzerbild von cidam
cidam cidam ist offline
Neuer Benutzer

Standard Islam, arabizm degildir!

Islami, arabizmle karistiranlar/ es tutanlar....

"ALLAH, al + ilahtan türetilmistir" ifadesine neden bu kadar kizarsiniz, anlamam.
Hep yazdigim gibi, biraz aklinizi kullanin. Allah nedir, bir düsünün.
Kendi aklini kullanmagi basaramayanlara da bir ip ucu:

Eshedü en la ilahe
illallah ve eshedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu

Islam`in ilk sarti kabul edilen, sahadette ne der Müslüman?

Tanri`dan baska bir tanri yoktur....

Biraz mantiginizi kullanmaya calisin! Yoksa buna da mi, itiraz edeceksiniz? Yalan yanlis bir aciklama getirip, caiz degildir mi diyeceksiniz :-)

Hele sunu cok komik buldum:

&gt Çünkü Allahü teâlâ, "Benim ismim Allah’tır. Bana, Allah diye ibadet edin" buyuruyor.

Nerede buyuruyormus? Daha bir kac baslik asagida, Kur`an`in Türkce cevirisi yapilamaz, yapilmaya kalkilsa da, sonuc ancak meal veya izah olabilir, diyen sen (daha dogrusu, baskalarinin yazilarini buraya kopyalayan sen), isine gelince, nasil da kati buyruklardan bahsedebiliyorsun (kopyalayabiliyorsun) ama.

Yine tekrarlayacagim: Sadece belli belirsiz sitelerden yazilar kopyalayacagina, biraz da kendin düsün. Kendi fikirlerini gelistir, kendi düsüncelerini üret, papagan gibi, baskalarin dediklerini tekrarlamakla/kopyalamakla kalma. Ve en önemlisi arada bir de olsa, Kur`an`in kendisini kaynak al! Kaynak al da, Tanri demek caiz degildir, demek ne kadar sacma oldugunu gör! Kur`an`da ILAHINNAS diye bir ifade yer alir, bu da insanlarin tanrisi demektir! Tek bir Tanri`nin varligina inanan herkes, Tanri denildiginde kimden söz edildigini anlar. Mana ve maksattir önemli olan!

Cevabini SENDEN alamayacagimdan emin (gibi) olsam da, son olarak bir soru:
Fuzuli ve Yunus Emre gibi üstadlar eserlerinde Tanri’dan bahsediyor. Simdi bu bilgeler de mi, Islam`a aykiri davranmislar?