Türkçe güzel ve kutsal bir dildir!
>>Bu soru bana degildi ama ben de nacizane fikirlerimi belirtmek istiyorum. <<
Ben o "kolaygelsin" arkadasin düsüncelerini vs. sordum, ama sen baska bir yönden cevap veriyorsunuz!?!
Tamam, ok..
>>Kur"an-i Kerim Türkçe okunamaz.<<
Türkcemiz asagilik bir dil mi?
Niye okunmasin?
Ben türk"üm arkadas!
Nasil Martin Luther Incili Latincadan Almancaya cevirdikden sonra, Almanlarin cogu kilise enstütüsyonun söyledigi dogru olup olmadigi imkanina sahip olmussa, niye türk halkina ayni imkan verilmesin?
Arapcayi elitär bir dil olarak kullanmak isteyen var! Tabiiki olur! Cünkü hocalar hacilar saf insanimiza istediklerini anlatabiliyorlar ve islamin onlara verdigi görevi kötüye kullanabiliyorlar.
>>Ben sadece fiziki tönüne deginmek istiyorum. Arapçadaki birçok harf dilimizde yani Türkçe"de yok.<<
Almancada, Ingilizcedede mi yok ?!?
Kuranin kac dile cevirildigini biliyormusunuz ?
>>Sonra Mekkede hacta ne olacak, orda sureler hangi dilde okunacak ??? Herkes kendi dilinde okunmasini isteyecektir. Zaten müslümanlar arasinda yeteri kadar kamplasmalar var böyle birseye hiç gerek yok.<<
Kamplasma malesef zaten var! Git bir bak Mekke"ye ... Misir dan gelenler bir kampta, türkiyeden gelenler bir kampta, hatta diyanet organizasyonu ilen gelmiyenler bir baska kampta.
Okunmaya gelince, katoliklerin en yüksek öncüsü Papa J. Paul 2. dualari/sureleri latinca okuyor? Simdi kimler orada bölünmüs halde duruyor?
Televizyondan gördügüm kadar hiristiyanlar yine yan yana ic ice durabiliyor...
... müsülmanlarimizda niye aynisi olmasin!?!
Kurani türkcemize cevirip ve ögrenilse günah mi olacak yani?
>>Kaldiki Arapça çok kolay bir dildir 7-8 yasindaki çocuk bile birkaç haftada kolayca ögrenebiliyor<<
Fransizca ve Almancada o zaman acaip kolay bir dil, veya suaheli!
Bir bak oraya 3 yasindaki ve daha düsük yasli insanlar o dilleri konus biliyor!
Sen niye ögrenmiyorsun o zaman ?
>>(5 yasinda hafizlar var ve Kur"an-i Kerim"in tamamini ezbere biliyorlar)<<
Bravo, iyi ezber gücü varmis!
Bazi cocuklar var bütün cografya alanini ezberre biliyor, bazilari kimya ...
Demek ki benim salakligimdan ibaret benim kimyayi hic bir zaman sökememisligim, kafam tek fizik"e yatti ..
>>Ve Peygamber Efendimizin(sav) su sözünü asla unutmayin (hatirladigim kadari ile) Arabi ve Arapça"yi 3 seyden dolayi seviniz: Ben Arabim, Kur"an-i Kerim"in lisani Arapça"dir ve Cennet Ehlinin lisani Arapça olacaktir.<<
Eyhvah, simdi ya arapca ögrenecegim, yoksa cenneti hak etmis olursam ... sinavlar zor zaten ... cennete kapidan beni almayacaklar ... cünkü Cenneteki dil arapcaymis!
Türklere yer yok demek!
Bendemi simdi arapca ögrenip arap olsam? Yanlis düsünmüsüm demek, insan olup müsülman olmak yetmiyormus, yine bu dil sorunu ortaya cikiyormus ...
Yaziklar olsun bana, bir arapcayi ögrenmeye baslamamisim!
>>Kiyamet günü insanlara soracaklar dünyada ne kadar kaldiniz diye:"sadece bir AN"diyecek.<<
Türkcemi arapcami?
Arapcaysa ben zaten anlamam ... ozaman bir tekme atarlardi bana ... taaa asagi cehenemme düserdim!
>>Netice olarak tarih hocamizin dedigi gibi "Ag koyun ag bacagindan, karakoyun kara bacagindan asilir." Hepimiz ilk etapta kendi hesabimizi verecegiz sonra cevremizdeki insanlarin.....<<
Benim hesabimi sakin kimse vermesin!
Ben kendi kendimden sorumluyum ve insan olmak insanca davranmasini bilmiyorsam ondan ben sorumluyum!
Hak ettiysem, bazi din adamlari dilerse seve seve cehenemdeki yerimi alirim ;-)
"Ne mutlu TÜRKüm diyene." Mustafa Kemal Atatürk
(Evet benim Türkiye Cumhuriyetinin Milleti: Türkmen, Tatar, Musevi, Cerkez, Laz, Ermeni, Yunan/"Rum", Azeri, Kürt, Bosnak, Bulgar, ... ve daha kimler varsa!)
>>(Bunlari ilk önce kendime yani kendi nefsime söylüyorum sonra okuyan degerli arkadaslarima lütfen kimse incinmesi,kirilmasin)<<
Senin kendi duygularina ve düsüncelerine saygi duyuyorum!
Onlari hic bir zaman sorgu altinda tutmak istemem zaten!
Hoscakal!
Ali
Son bir soru, türkce allahin bir dili degilmi?
Allaha inan bir insan allahin türklere ve simdi türk kökenli olmayanlar bile verdigi dili nasil kutsal sayamazsiniz?
|