Türkçe Kur"an-i Kerim
Merhabalar
Bu soru bana degildi ama ben de nacizane fikirlerimi belirtmek istiyorum.
Kur"an-i Kerim Türkçe okunamaz.
Ben sadece fiziki tönüne deginmek istiyorum. Arapçadaki birçok harf dilimizde yani Türkçe"de yok. Ve Arapça"da birçok harfin okununusunu insan ancak küçükken ögrenebiliyor, insanin yasi ilerlediginde insanin dili dönmüyor.
Örnegin "peltek s" "Zı harfi" "keskin z" "peltek z" "Ta " "te""de" "da" vesaire (su an bunlarin okunusunu burada yazabilmem bile imkansiz). Meselaimam efendi Namazda sureleri Türkçe okusa nasil okuyacak Türkçedeki "s" harfine karsilik Arapça"da 3 tane "s" harfi var aynisey "z" harfi için de gecerli "t" harfi içinde. Sonra Mekkede hacta ne olacak, orda sureler hangi dilde okunacak ??? Herkes kendi dilinde okunmasini isteyecektir. Zaten müslümanlar arasinda yeteri kadar kamplasmalar var böyle birseye hiç gerek yok.
Kaldiki Arapça çok kolay bir dildir 7-8 yasindaki çocuk bile birkaç haftada kolayca ögrenebiliyor(5 yasinda hafizlar var ve Kur"an-i Kerim"in tamamini ezbere biliyorlar) Arapça"da harfler (Türkçedeki gibi) yazildigi gibi okunurlar ve harfin okunusu yer aldigi kelimeye göre asla degismez, yani ingilizce gibi falan degil.
Ve Peygamber Efendimizin(sav) su sözünü asla unutmayin (hatirladigim kadari ile) Arabi ve Arapça"yi 3 seyden dolayi seviniz: Ben Arabim, Kur"an-i Kerim"in lisani Arapça"dir ve Cennet Ehlinin lisani Arapça olacaktir.
Her samimi oldugunu söyleyen müslüman ihtiyaci kadar Kur"an-i Kerim okumasini ögrenmek zorundadir. Lütfen yani biris sahibi olup para kazanmak isin o kadar kursa gidiyoruz o kadar ders çalisiyoruz, o kadar yil unv. okuyoruz, Ahirete hazirlanmak bu kadar degersiz birsey mi ki oraya hazirlanirken ayak sürüyoruz ve bir sürü mazeretler uyduruyoruz.
Kiyamet günü insanlara soracaklar dünyada ne kadar kaldiniz diye:"sadece bir AN"diyecek.
Yani o kadar kisa su dünya hayatimiz ahiret hayatinin yaninda.
Netice olarak tarih hocamizin dedigi gibi "Ag koyun ag bacagindan, karakoyun kara bacagindan asilir." Hepimiz ilk etapta kendi hesabimizi verecegiz sonra cevremizdeki insanlarin.....
SAYGILAR
(Tüm bunlari ilk öncekendi nefsime söylüyorum sonra okuyan diger arkadaslarima lütfen hiç kimse ne incinsin ne de kirilsin)
|