![]() |
Ekmeleddin İhsanoğlu
ulusalci chp ve milliyetci mhp'nin cati adayi hayirli olsun.
insallah cumhurbaskanligi secimleri önceki secimler kadar karisik gecmez. |
O karisikligi yapanlar belli. Cakal bulanik havayi sever. Insallah sözüm ona büyük ve güclü Türkiye'de 3. dünya ülkelerinde bile artik antika olan "CEYRANLARIN KESILMESI" yasanmaz. Hele hele secim gününde.. Polisler de sandiklarla "HIRSIZ POLIS" oymamaz insallah. Insallah, masallah, insallah, masallah... Allah ile aldatmak!
Insallah'la masallah'in cocuklari olmus. Adini da ke$kem koymuslar! Zitat:
|
Zitat:
Ücmaymunu oynamaya devam ediyorlar. Milletimiz artik atanmis kuklalara itibar etmiyor. Aha surda yaziyorum Bu icli disli kualisyon %39-40 gecmez.yazin bir kenara. Bunuda acik olarak yazmada bir sakinca görmem Ben hicbir parti veya adayi desteklemiyorum |
Eger su kefenleriyle dolasan beyin ölümü mutlak gecerklesmis olma ihtimali yüksek olan Neandertal hortlaklari mezarliklar da yatanlari da secmen kütügüne gecirmezse, AKP rüyasinda görürü +40'i
Zitat:
|
Zitat:
Zitat:
türkeye siyasetinde göz ardi edilemeyecek gelismeler yasaniyor. 10 yil önce biri CHP & MHP ihsanoglu gibi birini cumhurbaskani adayi yapacak deseydin kimse inanmazdi. bence 10 yil sonra CHP ve MHP tüm ilkelerini kaybedip AK Partilesme sürecini tamamlayacak. |
Zitat:
seni nasil küfür etmekten vazgecirdiysem, kin ve nefret kusmandanda vazgecirecegim. |
42 CHP'li İhsanoğlu'nun adaylığına itiraz etti.
Cumhurbaşkanlığı için "çatı aday" olarak önerilen İhsanoğlu'nun, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday olmadığı savunuldu. |
Bu dünyada ve partiller gibi cesitli düsüncelerin olusturdugu koalisyonlar da herkesi tatmin etmek zaten mümkün degil. Bende Mustafa Sarigül'ü, Muharrem Ince'yi ya da Emine Ülker-Tarhan'i görmek isterdim. Ancak ikinci bakista Ekmeleddin beyin özelliklerini okudukca begenimi kazaniyor. Hem muhafazar hem modern kesimin ortak paydasi. Ve cok dürüst birisi. Haram lokma yememis, harama özenmemis bir müslüman! Evlatlari kimseyi sifirlamamis! Sifirdan alnin teriyle bir seyler var etmisler
Zitat:
|
Zitat:
böyle devam ederse 10 yil sonra hem chp'ye hemde mhp'ye oy verilir. ama 2014 cumhurbaskanligini kesinlikle ak partinin adayi alacak. |
Malesef hakli cikabilirsin. Kültür seviyesi düsük olan milletimize AKP'nin gercek yüzünü "yandas basin" malesef aciklamiyor. Bilal'in sifirlamarini, Cengiz'in bu milletin a. k. cagiz gibi sözlerini vs.
Milletimiz AKP'nin gercek yüzünü bilse Israel de Likud partisini secer ama AKP'yi secmez. Ama cemaat AKP'nin isini bitirecek. Demedi deme! Zitat:
|
Zitat:
kültür seviyesi yil gectikce cikan halkimiz en dogru karari verecektir. gecmisimize baktigimizda kültür seviyesi ve okuma yazma orani en düsük oldugunda daima chp secilmistir. seviye yükseldikce chp'ye yol uzak gözüküyor. |
Sence kültür seviyesi yüksek bir millet, futbol takimi tutar gibi parti tutar mi?
Zitat:
|
Zitat:
chp 20% ve mhp 10% fanatik secmenleri sayesinde ayakta. ak parti secmeni yeni olusmus bir kitle, türkiyede alternatif göremedikleri icin ak parti catisi altinda toplanmis insanlar. |
CHPye yakin SONRA arastirma sirketi AK Partinin ilk turda cumhurbaskanligi secimini kazanacagini acikladi.
ekmeleddin ihsanoglu chp ve mhpye pek hayirli bir aday olmayacak gibi :) |
Deveye diken Türkiye'ye de Tayyip lazimmis anlasilan. Yoksa iyilerin kiymeti yok. Acindan ölürler, göz göre göre soyulurlar, ama AKP'ye üc kurus kömür icin oyunu satarlar. Bu millete sirf Tayyip degil daha fazlasi müstehakk
Zitat:
|
Zitat:
merak etme türkiyede kimse 3 kurusluk kömür icin oyunu satmiyor ve satmaz. halk oyunu satmis olsa chp iktidar olurdu. unutma chp her aileye 600 tl maas bagliyacagim dedi ve sadece 25% oy satin alabildi. ayni secimlerde ak parti biz bu maasi veremeyecegiz dedigi halde 50% oy aldi. hatirlatayim chp mazotu 1,5 tl yapacagim oyunuzu verin diyerek oy satin almaya calistigi halde yine 20% civarinda oy satin alabildi. milletimizin cogunlugu oyunu satmaz ve satmiyor. bos laflarada inanmiyor. hepimiz kimin iyi ve kimin kötü oldugunu cok net görüyoruz. chp'nin ve chp yandaslarinin secim öncesi yalvardigi kesime secimi kaybedince hakaret etmesini defalarca gördük. sende ayni seyi yapiyorsun. gördünki secimi ak partiyi taklit etmekle kazanamayacaginizi hemen ak partiye oy verenlere hakaret ediyorsun. arkadaslar biraz edep biraz seviye lütfen. terbiyeniz yoksa veya hissiyatinizi kontröl edemiyorsaniz yazmayin. |
CHP millete para mi dagitmis, benzin mi dagitmis? Siyasi vaad ile oy ugruna hediyelerin arasindaki farki sen bilmiyorsan zaten seninle o zaman saglikli bir tartisma yapamam ki.. Olmazsa olmaz bilgilere sahip olacaksin ki, fikirlerimizi catistiralim.
Zitat:
|
Zitat:
ak parti secim öncesi vaadlerde bulunmuyor. her yil kömür ve erzak dagitir fakirlere. hastaya, dula, fakire aylik bagladi. secim olsada olmasada sosyal devletin geregini yerine getiriyor. |
Milletin alninin teri olan vergileri kendi cikarlari icin kullaniyorlar.
Mehmet Cengiz Celal Koloğlu gizli ses kaydı : "Bu milletin a..na koyacağız" (dinlemek icin burayi tiklayin) ![]() Zitat:
|
Zitat:
konuya cevap bulamayinca baska yere atliyorsun. |
Hic bir yere atlidigim yok. Yigit bastigi yerden belli olurmus. Bastigim yerde duruyorum. Kime yardim ediyormus AKP? Madencilere mi? Iscilere mi? Ciftcilere mi? Sendikalari kapattiran o degil mi? Taseronculuk tavan yapti, sorumlusu AKP degil mi? Hangi soysal devletten bahsediyorsun ya Allah askina? Ben kör müyüm? Galiba gözlük almam lazim. Senin ve tayfanin görmediklerini ben görüyorum. Reza Zarraf denen zat nasil olurda Türkiyen ekonomisin 4/3 kadar para yapiyormus. Bu adamin sirketleri neymis, iscileri nerdeymis.. Senin yazdiklarini gözlerin görüyor ve beyinine iletiyor mu?
Zitat:
|
Zitat:
gercekten seviyeli sekilde bu konulari tartismak istiyorsan bir yerden baska yere atlamazsin. her bir iddian icin bir konu acar ve orada tartisirsin. orada sadece o konu tartisilir ve aciklik getirilir. ama amacin bunun her ispatladigi konuya 10 yeni yalan ekleyerek camur atmaksa bunuda iyi yapamiyorsun. okuyanlar bunun farkinda. |
Konumuz AKP'nin sosyal devlet olmayisi! Soysal devlet olmak demek beraberinde sorumluluklar getirir. Haklar ve hukuklar, kömür dagitarak soysal devlet olunmaz, o zekat zihniyetidir ve bunun da kötü örnegidir.
Sana su tavsiyede bulunmak istiyorum. Soysal devletin ne oldugunu, neleri gerektirdigini ögren ve sonra yazisalim ne dersin yoksa. Zaten benimle her tartismandan sonra AKP'nin oylarinda deprem oluyor ve düsürüyorsun. AKP'ye bu kötülügü yapma bence. Ama bu konuda da tercih senin :D Zitat:
|
Zitat:
sen halk kömüre karsilik oyunu satiyor yalanini söyledigin icin ben sana sosyal devlet fakir vatandaslarina kömür dagitiyor dedim. tamam hepimizde ögrendik chp'nin fakirlere yapilan yardima karsi oldugunu, simdi yine asil konuya dönelim. |
Hic bir sey ögrenmemisse benziyorsun ya neyse..
Ekmeleddin beyin neresini begenmiyorsun? Onun tüküründeki kültür bile baskanin beynin bütün hücrelerini ona katlar! Zitat:
|
Zitat:
ama senin gibi baskalarina hakaret etmeden bu konulari tartisabiliyorum. kimse bir baskasinin tükürügü ile karsilanmaz ve bu edepsizlige girer. lütfen tartisirken seviyemizi yüksek tutmaya calisalim. |
Bende begeniyorum cünkü hayat diplomasidir. Bir iliskide bile bir taraf yüzde yüz dedigim dedik caldigim düdük diyemez. Anlasmak gerekir, kimi zamanda taviz vermek gerekir.
Iste CHP bu olgunlugu gösteriyor. Ve inaniyorum ki, Ekmelledin Ihsanoglu eger, haksizliga ugramaza yeni cumhurbaskanimiz olacaktir! Zitat:
|
Zitat:
magdur edebiyati yapmayalim artik. bu insanlara kücük emrahi cok fazla seyrettirdiler. |
Sen bir hirsizin cumhurbaskani olmasini ethik olarak dogru buluyormusun? Böyle birisi cumhurbaskani olursa ülkenin akibeti sence ne olur?
|
Zitat:
varsa elinde cumhurbaskani hakkinda deliller gider savcilikta sikayette bulunursun. ama bundan korkuyorsan, bu delilleri bana verirsin ve ben gidip sikayette bulunurum. ama yine bos iftira atiyorsan delilde bulamazsin savciligada gidemezsin. |
Yaptiklarini Misir'daki sagir sultan duydu sen daha yalandan bahsediyorsun. Basbakan niye oglunu mahkemeye yollayamadi? Sen gec onlari kocum!
Zitat:
|
Zitat:
dediklerim hala gecerli. varsa delillerin bana ulastir ve ben gidip savcilikta sikayette bulunacagim. tabiki bir cok arkadaslarimiz su soruyu sorabilir: bir tane erkek milletvekili yok mu bu chp'lilerin arasinda??? bu kadar yandasin arasinda bir tane korkmayan ve savciliga gidebilen yok mu??? yokmus malesef. onun icin bana verin delilleri ben sikayetci olcam bunlardan. |
Alevi kardeşlerimiz 'Çatı'yı yıktı.
CHP'yi sarsan 'çatı' tercihine Aleviler de destek vermeyeceğini açıkladı. İhsanoğlu'nun değerlerine denk düşmediğini söyleyen dernek ve federasyon temsilcileri, "Toplumsal beklentilere yanıt vermiyor, desteklemeyeceğiz" diyor. - Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Fevzi Gümüş - Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu (AABF) Başkanı Cengiz Hortoğlu - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Müslüm Doğan - Evrensel Alevi Bektaşi Birliği (EABB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin Başbakan'ı muhafazakâr diye eleştiren CHP, muhafazakâr bir aday buldu. CHP'nin tabanına hitap etmeyen birini ortak aday gösterdiler. İhsanoğlı, Alevilerin istek ve taleplerini karşılayan biri değil. Eğer CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'na bu kadar hayransa, demek ki, kendisinde gizli bir Başbakan hayranlığı var. Bu karar onu gösteriyor. Toplumsal beklentilere yanıt vermeyen İhsanoğlu, Alevilerin adayı olamaz. Biz gösterilen adaya destek vermeyeceğiz. alevi kardeslerimizin tercihlerine saygi gösterip destekliyorum. cok güzel analiz etmisler. |
Konsensus anket sirketinin halk nasil bir cumhurbaskani istiyor sonuclari:
Ankette sorulan soru: "Cumhurbaşkanı'nda aradığınız en önemli özellik hangisidir?" AK Parti secmenlerine göre: Halka yakin CHP secmenine göre: Atatürkcü MHP secmenine göre: Milliyetci HDP secmenine göre: Ayrimcilik yapmayan benim sahsi görüsüm: halka yakin ve ayrimcilik yapmayan biri cumhurbaskani olmasi gerek. |
Gec onlari sen gec. Cati adayinin en kötüsü bile Erdogan'a her konuda 1000 misli fark atar. Hele dürüstlük ve ilkelik konusunda!
Zitat:
|
Zitat:
kimi kesim halka yakin ve ayrimcilik yapmayan bir cumhurbaskani istiyor. ve bu kesim ihsanogluna oy vermeyen kesimdir. diger kesimde atatürkcü ve milliyetci olsun gerisi önemsiz diyor. bunlar elde edilen veriler. sahsilestirmeden seviyeli sekilde cevap verirsen konuyu detayiyla tartisabiliriz. |
Ben meseleleri sahsilestirmeden objektiv bir bicimde tartismadan yanayimdir her zaman. Insanlar konusarak hayvanlar koklasarak anlasirlarmis. bu konu da da insan olmanin gerektirdigi erdemleri yasayan birisi olarak sana ve diger bin tane tonilere saygi tartismak benim icin bir zorunlukluk degil bir ön kosuldur aslinda. senin de bu cizgiye gelmis olmana sevidin.
Sahsilestirmeden konusmak demek sahislari yaptiklari sahsi kararlarindan dolayi elestirmemek anlamina gelmiyor ama. Dikkatine.. Zitat:
|
Zitat:
sahislar hakkinda elestiri yapabilirsin ama hakaret etmeden. onun icin edepli sekilde yaz dedim. simdi buyur konu hakkinda katkida bulunmaya calis. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:49 Uhr. |