![]() |
Islam dini degismez kardesim.
Yakinda hayvanlara benzetmeye baslayacaksiniz bizleri. Parnter tausch var almanyada yani böyle seylerin normal oldugunu. Ve zamanla bizim dinimizedemi girecek diyorsun.
Allah bizi dogru yoldan ayirilmayanlardan eylesin. |
Sen benim agzima niya laf koymaya
calisiyorsun.
Alkolün bu gibi normal eglence disinda, asiriligin yasak oldugunu cok iyi biliyorsun. Nerden cikardin simdi EURO Islami, Kurandanmi??? |
sizin sihniyet
sizin sihniyet cikariyor bunu ben degil nereden cikardiklarinida bilmiyorum.
|
Kardesim.
Kurani Kerimin ayetleri ona vahiy yoluyla geldi. Vahiyde Allahin sözleridir. O sözleri Melekler araciliyla Peygamber efenimize ulasti. Yani ayetler peygamber efendimizin icadi degildir. Kafadan atmadi onu demek istedim. Peygamberin asil sözleri ise Hadislerdir. Yani kendi pratigidir.
|
Bu ayetleri ezbere bilmayen yok
artik.
Kuranin örtünmeyi emretmistir. Bunda mutabikiz, ciplak gezmek olmaz herhalde... yani :))) Her medeni bir Anayasanin örf ve adetler uygun sekilde derlenmis, giyim tarzi vardir.... bizlerde Kuranin cercevesini kirmadan edepli bir sekilde örtünmemiz gerek.... Nasilmi hic birkimse, kadinlari sokakta görünce tecavüze kalkmamasi seklinde. Zaten böyle bir seye girisen ancak sapik olur elbet. Gerisi seinin kisisel tercihidir, o yüzden sen kendine bas örtüsünü farz görebilirsin, ama bunu kalkip Kurana dayatamazsin, sevgili arkadasim, önemli olan Kuranin cizdigi cercevedir..... kisisel görüsler hic ama hic bir kimseyi baglamaz. Kuran cerceveyi apacik bir sekilde vermis, gerisi zamanin sartlariyla olgunluk bulur.... Ama ben san yinede benim görüsümü ileteyim.... Edep diye bir sey bizim ruhumuzda vardir, genetik kodlanmistir, o yüzden insanlar dünyada assagi yukari ayni giyerler. Cini Arabi, Mexikalisi, Türkü.... etc. Demekki ortak bir ginis anlayisi var insanin ruhunda, istisnalar gaydeyi bozmaz sevgili arkadasim..... Simdi öyle bir zamanda ysiyoruzki, basi acikmis kapaliymis, kimseyi fazla ilgilendirmiyor, yeterki adam olsun.... Cünkü basi acik bir kiseyi hic bir kimse mahrem yeri acikmis gibi algilamiyor.... Eger gögüsleri disarda, Poposu darsi pantolonda net bir sekilde görünen bir basi örtülü kadin 1000 kat daha cekicidir. Erkegi ceken, yüz güzelligi, gögüsler.... anlatmaya gerek anladin.... Bas örtüsünde sexepiel zaten yok, acikmis kapaliymis fark etmiyor, yüz daha erotiktir, yüzü güzel olmayan kadina bir coklari bakmiyor bileki, sen kalkmis bas örtüsü mahrem yerleri kapatiyor diyorsun..... Yelpazan cok cok daha genis olmasi gerek, yoksa yeni zaman cercevesinde bu eski din algilayislari yok olur gider.... |
Wieso ? Man(n) muss doch gegen das
Böse angehen !?!?!
|
eine persönliche frage an dich& haydut
Welche rechts-wirtschaft-gesellschaftliche Ordnung ist nach eurer meinung den gottes gesetzes näher gestaltet:
1-in Iran 2-in Deutschland |
enis devam et :-) pes etme...
modern dindarlara ihtiyac var..
|
Kardesim
Kardesim disari cikarken giyinipte cikin demiyor. Evde ciplakmi dolasiyor kadinlar ? Yani ayete bak ! Evde ciplak dolasiliyorsa, kadinlar kayinpederlerin yanindami ciplakdolasiyor. Mantikli düsün. Kadinlar evde basi acik dolasiyorlardi o zamanlari. Disari ciktiklari zaman üzerlerini örtün diye peygamberimize vahiy indi. Yani senin yorumuna göre arablar ciril ciplak dolasiyordu o zamanlar. Allahu Tealada gidin kazakla pantolon giyin dedi diyorsun. Sacmaliklar yazma böyle. Hemde senin arabcan yok. O ayetlerin tevsirlerine bi bak. Iste tevsirinide göndereyim sana.
"Başörtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar.Ayette geçen "Ceyb" elbisenin göğüs kısmındaki açıklıktır."Khimar "ise; baş boyun ve göğüs örtüsüdür. Bu, kadınların baştan çıkarıcı yerlerini örtmeleri, aç bakışları sunmamaları içindir. Kasıtsız ve ani bakışlar da bunun içindedir. Şayet kadının baştan çıkarıcı ve uyarıcı yerleri açıkta olursa, Allah"tan korkanlar bu kasıtsız ve ani bakışın devam etmesinden veya tekrarlanmasından sakınsalar bile, meydana gelişinden sonra içlerinde gizli bir arzu kalır. Kuşkusuz yüce Allah, kalplerin bu tür bir bela ile denenmesini, sınanmasını istemez. Süs ve güzelliği göstermeye ilişkin fıtri isteklerine râğmen bu yasaklamayla karşı karşıya kalan ve kalpleri Allah"ın nuru ile aydınlanan mü"min kadınlar yasağa uyma hususunda hiçbir tereddüt göstermediler. Cahiliye döneminde kadın -bugünkü modern cahiliyede olduğu gibi- göğsünü pervasızca açarak erkekler arasında dolaşırdı. Çoğu zaman boynu saç uçları ve kulaklarındaki küpeleri de görülürdü. Yüce Allah kadınların başörtülerinin uçlarını boyun ve göğüslerinin üstüne kadar sarkıtmalarını, kendiliğinden görünen kısmı dışındaki süslerini göstermemelerini emredince Hz. Aişe"nin -Allah ondan razı olsun- anlattığı durumu aldılar. "Allah ilk hicret eden kadınlara rahmet etsin. "Baş örtülerinin uçlarını yaka altlarına kadar sarkıtsınlar" ayeti inince fistanlarını parçalayıp onunla örtündüler |
Ezberlemisinde anlamini cikaramamissin !
ohne Text
|
tam tersi o.T.
ohne Text
|
Modern dindarci LOL cok gülüyorum o.T.
ohne Text
|
Tesekkür ederim
Bunlari ben söylemiyorum, Kuran söylüyor...
|
nasil tam tersi ?
simdi vahiy yoluyla indiginedemi inanmiyorsun???
|
kusura kalma koc,
ama sen allahin verdigi akli günümüz gerceklerini gözönüne alarak kullanmiyosun..
ama sana iyi de bir haberim var: yine fujitsu ya göre daha sagliklisin..o tümden örümcek kafali :-) |
bana inanmaya bilirsin
olabilir, birde sen bunlari... Üniversitelere sor bak bakalim onlar de diyorlar.... sasiracaksin eminim...
Ben Kuran uzmani degilim, demek degildirki, asil nedeni ve cercevesini anlamiyorum... detaylar uzman isidir... bizlerin degil |
o bizim görevimiz degil
Detayi Uzmanlik ister... Prof. degiliz.
Bildigin gibi Kuran en güzel Kuran ayetleriyle cözülür..... Sen cözdüysen acikla bana aydinlat beni.... Neden kadinlarin basi örtmesi gerkiyorda, erkelerin degil. Bildigimiz gibi Kuran bos yere kural cikarmaz.... hadi buna bir cevap Kadinlarin gögüs ve Popolarinin mutlak örtünmesi gerektigni sana önceki yazilarimda aciklamistik, erotik bir durum..... |
anlamadan sacmaliyosun!! o.T.
ohne Text
|
Hayir öyle sey olamaz
Baglayici tek sey Kurandir.
1400 yil sadece Kuran aykta kalabilir, Hadis Sünnet falan bunlar 1400 yil icinde kaybolmus gitmislerdir, Allah onlari Rahmet eylesin, hic bir gercekcilikleri, inandiriciliklari kalmamistir... bizleri sade ve sade Kuran baglar... Haci Hoca lakirdisi degil..... Ama ayni seyleri yaza yaza yoruldum gayri.... |
KURAN ... her insanin anlayabilcek ...
bir dilde yazilmis kocum ... kurandaki yaziyi anlamak icin Prof. mpf olmana gerek!!!
|
Anlamadigin konular hakkinda ,,,
Bilmedigin konular hakkinda o zaman keyfine göre yorum yapma. Tessetür dindar kadinin bir parcasidir. Üniversitelere sordun demek kime sordun bakalim. Y.N.Öztürke ve Zekeriyya Beyazami sordun ? Isim ver o zaman. Universiteler böyle diyor diyorsun. Bende arabca bilmiyorum ama bilenlerden faydalaniyorum.
Erbakanci sihniyetin bir ürünü derken ama cok emindin kendinden. Detaylarini arastirmadan yazma buraya. Erbakanda kimmis? Bizler Erbakanin izinden gitmiyoruz. Biz Kuranin istikametinde gidiyruz. Islama faydali oluyorum derken, yanlis yollara saptiginin farkinda bile degilisin. Allah hepimizi samimi müslümanlardan eylesin. Selamlar. |
genis cercevede
dogru, ama detayli bir sekilde anyabilmek icin, inis sebebini zamanini, inis sirasini arastirman gerekki ne niyetle inmis oldugunu bilesin..... OK.
Selam |
Hayi
genel olarak herhangi bir Ilahiyat üniversitesine yazabilirsin..... hic fark etmez, sen hangisini arzularsan ona yaz.
Herkesi baglayici bilgiler Kuran uzmani aolan Üniversitelerden cikar, Hadis, Sünnet, Mezheplerden degil...... Ama artik kac kez ayni seyi yazdigimi hatirlamiyorum bile, ne varki bunda anlasilmayacak durum.... |
cevap
Tabiiki uzmanlarin isidir Kurani Kerimin detaylari. Herkes senin gibi kafasina göre yorumlarsa vay islam dininin haline.
Benim bahsettigim TESSETTÜR dür efendi. Tessettür sadece basörtüsünden ibaret degildir. Bunun icinde ayiptir söylemesi popolarda girer gögüslerde girer. Zaten basi kapali alt tarafi daracik giyenler Allahin buyurdugunu yapmiyorlarki. Onlar babalari kapan dedigi icin kapananlar. Dedigim gibi tessetür kadinin her tarafini örten bir kuraldir !!! |
Ezbere konusma ...
Alimlerin (prof.) hic biri tessetürü senin gibi asalamiyor. Erbakanin bir ürünü demiyor. Dese dese Öztürk ve Beyaz der !!
|
evet her sey bu hususta
net ve acik.
Batinin kadinlari daha tahsilli daha kültürlü. Islam devletlerinin kadinlari fenni köle ve bir cogunun okuma yazmasi bile yok, sadece hadis bilirler..... Allahin evresenl sistemini Bati bizimkilerden daha iyi anlamiski, Islam devlertlerinden, Türkiye haris, hic bir faydalik gelmiyor.... En azindan son 500 yildir bu böyle... Eller gidiyor aya biz sonunda kaldik yaya, ..... sen hep ayni yerdesin....degistir bu kayayi degis ayni yerde kalma... (Orhan Gencebay) |
Kusura bakmam ben
Ben aklimi sizin gibi nefsime göre uygulamiyorum. Kalbime göre uyguluyorum efendi. Cözüm yolu bulanmiyinca yine her zamanki gibi su kelimeler cikiyor arka cepten: Örümcek kafali, yobaz, ... Bunlari kafadaslarinizdan Elaziz cok güzel becerir.
|
Anladikta
Tesettüre bas örtüsünü kim sokmus, Peygambermi, Kuranmi, yoksa isine öyle geldigi icn erkeklermi....???
Frage des Jahtausends |
Simdi
Yani simdi Tessettürü kabul ettin bas örtüsüne takildin dimi. Sen yazdigim tevsiri tekrar oku galiba tamamini okumadin. Okusaydin bu soruyu sormazdin. Tesstür sadece bas örtmeylende olmaz. Poposunu kapatmaylada olmaz. Hepsi kapanmasi gerek!!
Sen gercekten yine oku tevsiri ! selamlar |
Sana göre hep sacmaliyoruz zaten !! o.T.
ohne Text
|
O senin görüsün efendi
saygim var düsüncene. Ama Kuran zaten hic bir zaman degismez. Bazilari kendi nefsine göre yorumlamak ister ama basaramazlar. Sadece sosyete sinifindaki modern müslümanlarin gözdesi olurlar misal Y.N.Öztürk.
Bir Hadis madis yazilmadi zaten diyorsun. Simdide hadisler degistirildi diyorsun. Ikisinin arasinda cok büyük fark var. Karar ver ikide bir görüsün degisiyor. Selamlar |
Aber nicht hier
Kannst es im Sport forum angehen lassen ...
|
kardes sen takmissin bu nefis meselesine
yani ahlakli yasamak icin illah her yerimizi örtüp bedevi cadirinda mi yasayalim.. insan hem mayo ile gezip, hem bara gidip hemde hak yolundan sapmadan dindar olabilir pekala..artik bu gercegi beyninize sokun yahuuu!!!!
|
Kirbirinci kez
Hadisler, Mezhepler, Sünnetler, Aleviler.... etc. Bunlar din degildir.
Hic ve hic bir kimseyi baglamaz, sadece Kuran baglayicidir. Haaaa Hadislerin gercek payi olabilir, onu o zamanki sartlar cercevesinde degerlendirmek gerek... Zaten bizler Kurani o zamanki inis nedenleriyle anlamaya calisiyoruz, Hadislerin ne isi olabilirki yaninda..... Kuranin inis nedenlerini bilmeyen kisi Kurani anlayamaz, tefsircilerin isidir o... |
öyle tabii..bizim örümcek kafali
molla takimi da TC diyerek kücümsüyor..islam ülkelri icinde relativ en ileri olanini asagiliyolar..üleng peki sivri zekalilar gidin iran-arabistanda yasayin..gavur diye kücümsediginiz avrupada yasayacaginiza...
evet sadece kadin degil bütün insanliga verilen deger avrupada daha fazla..bunu bilmak anlamak icin müneccim olmaya veya kurani hadmetmeye gerek yok.. |
Kuranin niye indigini cok iyi biliyoruz
hadisleri kabul etmiyorum de iste yeter. Zaten hadislerin ne oldugunu dogru dürüsüte bilmiyorsun ama neyse dememis olayim bunu.
|
Arkadaslar yazi yazmaktan yoruldum
Arkadaslar zannediyorum, görüslerimi belirtebildim..... acik ve net.
Ayni seyleri tekrarlaya tekrarlaya ellerim nasir oldu..... Kurandan olmayan hic bir seyi bu zamanda kabul etmem mümkün alamaz.... Vahyilerin inis sebebi arastirilir ve o cercevede gelen cevap bu zamana göre gelen cevabin cercevesinde uygulanir..... Asu schluss Punkt.... Kuranin disina cikan Kuranla yarisamaz |
Cok gülüncsün günümüzün ,,,
Günümüzün modern müslüman sihniyetine sahip oldugun oradan belli. Tabiiki bir insan alkol kullanabilir icki icebilir. Zina edebilir. Yani saytana uyabilir. O kisinin kendi kararidir. Ona Allah bile karismiyor. Ben niye karisayim. Ama onun hesabini öbür dünyada Allaha verecek.
|
ö yüzden
Hiristiyanlik dini dünya konstelasyonunda, hösgörü dini olarak geciyor.
Islma dinide siddet sacan bir din diye geciyor, elbet vatikanda Islami kötü gästerme calismalarina Milyarlarca destek veriyor. Simdi Kuran ne yapsin, bizler onun yolundan gitmiyorsa.....??? Durumlar cok tehlikeli görünsede, Türkiye uykudan uyandi ve Islam dinini oldugu gibi anlatmaya basladi.... basri bundan sonra kacinilmaz olacaktir.... zaten geliyorda..... |
belki zamanlar, belki insanlar...
degismis ama inssanlari birbirine düsüren, insanlarin birbirlerini aldatmasi, birbirlerine zarar vermeleri herseyi sebebleri ayni kaldi... Kuran o zaman icin inmemistir bugün icinde degil ... Kuran daima aktüeldir ve daima insana her türlü konularda yardimci olacaktir ... bunu belirli ayetlerin inis tarihiyle alakasi yoktur!!!
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:42 Uhr. |